Luisteren naar signalen

HeightCare | Jan Willem Schutter
HeightCare is een specialist op het gebied van ontwerp, montage en demontage van aluminium steigers. De onderneming is gestart in Vlaardingen en uiteindelijk voor uitbreiding verhuisd naar Ridderkerk. In de daaropvolgende jaren heeft HeightCare zich ontwikkeld tot een gestroomlijnde organisatie met aansprekende klanten in de regio Rotterdam en Utrecht. Als gevolg van de sterke groei en het daarmee gepaarde investeringsniveau heeft Jan Willem Schutter, oprichter en voormalig DGA van HeightCare, besloten om onder begeleiding van IRIS CF een strategische partner te zoeken. Een sterke partner is gevonden in KLOP Holland en haar zusterbedrijven Armonta- en Broeke Steigerbouw.

Op hoog niveau

Na acht jaar gebouwd te hebben aan HeightCare, is de organisatie en het management toe aan een volgende stap. Jan Willem Schutter geeft aan: ‘‘Het was tijd om onderdeel te worden van een grotere organisatie die de capaciteit heeft om te investeren en  die de dienstverlening verder wil uitbouwen”. Jan Willem ervaart dat vaak vergeten wordt dat ondernemers ook door uitdagende periodes gaan en dat de druk die hierdoor op je schouders ligt en de impact hiervan op de thuissituatie niet onderschat mag worden. “Naast dat je als persoon je hart en ziel steekt in het opbouwen van de onderneming is het van belang dat je goed luistert naar de signalen thuis en op tijd nadenkt over eventuele vervolgstappen of een mogelijke partner”. Een sterke partner heeft HeightCare uiteindelijk gevonden in KLOP Holland (en zusterbedrijven Armonta- en Broeke Steigerbouw), een familiebedrijf gevestigd in Utrecht. Met een opslagterrein van 40.000m2 aan steigermaterieel vormt KLOP één van de grootste steigerbouw bedrijven van Nederland. 

Ik heb mijn hoofdstuk als DGA goed af kunnen sluiten en kijk er erg naar uit om samen met KLOP de volgende fase van HeightCare in te gaan.

We hebben alles uit deze ervaring gehaald

Bij de verkoop van HeightCare heb ik me laten begeleiden door IRIS CF, gedurende het proces heeft IRIS CF een geschikte partner gezocht en uiteindelijk de gesprekken en onderhandelingen met KLOP Holland gevoerd. Olivier was mijn vaste contactpersoon en heeft het traject samen met Sander van A tot Z begeleid. “Het snelle reageren en meedenken van zowel IRIS CF alsook mijn accountant heeft echt effect gehad op het verloop van het proces”. Jan-Willem vervolgt “ondanks dat het een emotioneel proces is, is het gehele traject positief verlopen en heb ik samen met IRIS CF alles uit deze ervaring gehaald. Mijn hoofdstuk als DGA heb ik hierdoor goed af kunnen sluiten. Ik kijk er dan ook erg naar uit om samen met KLOP de volgende fase van HeightCare in te gaan”.