Krachten bundelen

IT Connectie | Arno Hendrix & Twan van Seggelen
De IT-bedrijven PerfectWare en IT-Connectie bundelen hun krachten om verdere groei te realiseren en hun positie als automatiseringspartner in de markt te versterken. Nadat YouKnights samen met GGD Investments een belang had verworven in PerfectWare, zagen Arno Hendrix en Twan van Seggelen van IT-Connectie hun kans de krachten te bundelen met PerfectWare om additionele kennis en capaciteit in huis te halen en klanten nog beter te kunnen bedienen. In dat kader heeft IRIS CF de aandeelhouders van IT Connectie begeleid bij het realiseren van een strategisch partnerschap met Perfectware.

Brabantse IT specialisten

“IT-Connectie is vanuit een doorstart ontstaan”, lichten Arno en Twan de achtergrond toe. “Vanuit die situatie hebben we medewerkers én klanten meegenomen en maakten we een vliegende start.” Twan: “We wilden de associatie met het vorige bedrijf voorkomen en hebben uiteindelijk gekozen voor de naam IT-Connectie”. We hebben bekendheid gegeven aan die andere uitstraling en hebben een sterke groei doorgemaakt.”

IT-Connectie levert hoogwaardige ICT-oplossingen. Of het nu gaat om een situatie met één enkele werkplek of omgevingen met meerdere vestigingen en veel werkplekken: IT-Connectie levert het totaalplaatje. Van aanschaf en implementatie van hard- en software tot ondersteuning en advies op het gebied van clouddiensten.  

Wij zijn enthousiast om samen met Perfectware een stap voorwaarts te zetten in het dynamische IT-landschap

Reden voor verkoop

Arno begint: “In de loop der jaren zijn we een aantal keer benaderd voor een verkoop, maar door verschillende redenen heeft dit niet tot het gewenste resultaat geleid. Dit keer wilden we het proces zelf initiëren en zijn we samen met IRIS CF op zoek gegaan naar de juiste strategische partner”. Twan vervolgt: “IT-Connectie heeft in de afgelopen jaren een mooie ontwikkeling doorgemaakt. We zien nu voldoende aanleiding om de krachten te bundelen en daarmee de marktpositie te versterken”.

Deze partij werd uiteindelijk gevonden in het Brabantse PerfectWare, die zich net zoals IT-Connectie richt op werkplekbeheer voor mkb-bedrijven met oplossingen van Microsoft. Waarbij IT-Connectie voornamelijk oplossingen biedt op locatie bij klanten, richt PerfectWare zich op cloudoplossingen. “Een sterke combinatie”, besluit Twan.

Betrekken van een professionele M&A adviseur

“Op het moment dat Twan en ik de knoop hadden doorgehakt om een strategische samenwerking te onderzoeken, was het op basis van eerdere ervaringen in het verleden een logische stap om een professionele M&A adviseur te betrekken in dit proces”. Twan vult aan: “Het is erg prettig om meegenomen te worden in een dergelijk proces waarbij je de risico’s en strategie niet zelf hoeft uit te zoeken. Arno besluit: “Al met al duurde het proces vijf maanden, waardoor wij ons nu kunnen focussen op verdere groei en professionalisering”. Dit enthousiasme wordt tevens bevestigd door de eigenaar van PerfectWare: “het is een enorme stap voorwaarts in het dynamische IT-landschap”. De bedrijven blijven naast elkaar opereren en bedienen gezamenlijk meer dan 350 klanten.