IRIS CF begeleidt Multi Instruments Analytical bij de verkoop aan Födisch Group, een portfoliobedrijf van NORD Holding

Födisch Group koopt 100% van de aandelen in Multi Instruments Analytical. IRIS CF heeft de aandeelhouders van Multi Instruments Analytical begeleid in het verkoopproces.

Multi Instruments Analytical

Multi Instruments Analytical, opgericht in 1988 en gevestigd in Gorinchem, is gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren en onderhouden van industriële emissie- en gasanalysesystemen. De onderneming past kwalitatief hoogwaardige analyse technologie toe van verschillende producenten welke worden gecombineerd om custom-made oplossingen te bieden voor een brede range aan toepassingen. De gebruikte technologieën betreffen o.a. gasanalyse, zuurstofmeters, vlambewaking en andere geavanceerde analysetechnieken die worden gebruikt om industriële installaties te monitoren. Het team van Multi Instruments Analytical bestaat momenteel uit 25 medewerkers ontwikkelt individuele continu emissie meetsystemen (CEMS) en ondersteunt haar klanten in Nederland en België als ervaren servicepartner. De klanten van Multi Instruments Analytical kunnen daarbij gebruik maken van uitgebreide technologische kennis en service netwerk.

Voor meer informatie zie: www.multi-instruments.nl

Födisch Group

Födisch Group, opgericht in 1991 en gevestigd in Markranstädt (Duitsland), is een vooraanstaande en onafhankelijke groep van bedrijven gespecialiseerd in milieutechnologie, procesanalyse en analysetechnologie. Het productportfolio bestaat o.a. uit fijnstofsensoren, filtermonitors, stofconcentratiemeters, gasanalysatoren en volumestroommeters. De klantenkring bestaat uit zowel Europese als niet-Europese bedrijven, waaronder die in de energie-, chemie-, industriële-, bouw- en afvalverwerkingssector, welke worden ondersteund door een wereldwijd team van 250 medewerkers bij het voldoen aan emissie limieten en het monitoren van verscheidene processen.

Voor meer informatie zie: www.foedisch.org

NORD Holding

NORD Holding is een van leidende Duitse private equity bedrijven met een beheerd vermogen van € 3,0 miljard die de focus legt op directe investeringen en fondsinvesteringen. Als het gaat om directe investeringen, hanteert NORD Holding een ‘evergreen fund’ zonder een vooraf bepaalde looptijd en investeert vanuit haar eigen balans in Duitsland en andere Duitstalige landen. NORD Holding is momenteel betrokken bij meer dan 15 ondernemingen.

Voor meer informatie zie: www.nordholding.de/en/