IRIS CF adviseert de aandeelhouders van Freshfilter (Nederland) en Brotec (Frankrijk) bij de verkoop aan sectorgenoot BMAir, onderdeel van portfoliobedrijf van Intersaction

Met de acquisitie van Freshfilter en Brotec verstrekt BMAir haar positie in de wereldwijde markt van overdrukfiltersystemen. IRIS CF heeft de aandeelhouders van Freshfilter en Brotec begeleid in het verkoopproces.

Freshfilter

Freshfilter is een gerenommeerde internationale fabrikant en leverancier van overdrukfiltersystemen, werkzaam in een breed scala aan marktsectoren. De onderneming levert topkwaliteit, ISO-conforme luchtzuiveringssystemen om de lucht in de cabine van alle werknemers veilig te houden. Freshfilter heeft ervaring met ISO-regelgeving, internationaal recht en regionale wet- en regelgeving, wat de efficiëntie bij partners en dealers aanzienlijk verbetert. Door samen te werken met lokale Freshfilter-entiteiten in het buitenland, is de onderneming in staat om snel compatibele producten in kaart te brengen die lokale oplossingen van lokale leveranciers leveren.

Voor meer informatie, zie: https://freshfilter.com/nl/

BMAir

BMAir is al meer dan 25 jaar de toonaangevende fabrikant van filteroverdruksystemen voor bouwmachines in Nederland, België, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. De onderneming is net zoals Freshfilter actief in de ontwikkeling en productie van innovatieve filteroverdruksystemen voor sectoren als compostering, bodemsanering, recycling en mijnbouw. Onder begeleiding van private equity partij Intersaction, volgt BMAir een ambitieuze groei- en internationaliseringsstrategie. Door de overname van Freshfilter ontstaat een internationale, toonaangevende groep op het gebied van innovatieve filteroverdruksystemen.

Voor meer informatie, zie: https://www.bmair.com/nl/

Intersaction

Intersaction is een Nederlandse MKB investeringsmaatschappij, gevestigd in Laren, met een focus op groei, niet op het besparen van kosten. Als Nederlands private equity fonds hanteert Intersaction een actieve aanpak waarbij proactief ideeën, structuur en contacten worden aandragen om het bedrijf vooruit te helpen, maar niet op de stoel van de directie te gaan zitten. Wij focussen ons als participatiemaatschappij op bedrijven met een EBITDA (winst voor belastingen, rente en afschrijvingen) van € 2 tot 10 miljoen (equity investeringen van € 5 tot 20 miljoen).

Voor meer informatie, zie: https://intersaction.com/