IRIS CF adviseert de aandeelhouders van Palletcentrale bij de verkoop aan Foresco

Palletcentrale, al 54 jaar een begrip op het gebied van inkoop, verkoop, reparatie en fabricage van pallets, wordt overgenomen door de Belgische branchegenoot Foresco Group. Met de overname versterkt Foresco, een portfoliobedrijf van Dynamica, haar positie in de markt.

Palletcentrale

In 1969 ontstond het bedrijf door in de Rotterdamse havens pallets te verzamelen, deze vervolgens te sorteren en terug te leveren aan producenten van diverse artikelen. Voortgaande groei zorgde al snel voor de toename van het aantal vestigingen, vandaag de dag levert Palletcentrale met 30 vrachtwagens vanuit 6 vestigingen waaronder een productielocatie. Palletcentrale is met een omzet van ruim €80M de Nederlandse marktleider op het gebied van pallets voor de midden en grootzakelijke markt.

Voor meer informatie: https://palletcentrale.nl/

Foresco

Foresco is sinds 2009 onderdeel van het Belgische investeringsvehicle van Jan Ponnet en Cedric de Quinnemar. De onderneming is met dagelijks 80.000 geproduceerde en 70.000 pallets per dag marktleider in de Benelux, daarnaast is Foresco specialist op het gebied van packaging met 24.000m2 verpakkingen per dag. Met de overname van Palletcentrale geeft Foresco verder invulling aan de strategie om altijd zo dicht mogelijk de klanten in Vlaanderen en Nederland te zijn vanuit sterke, moderne vestigingen. Tevens versterkt Foresco haar duurzaamheidsprofiel met de overname van de toonaangevende positie van Palletcentrale.

Voor meer informatie zie: https://www.foresco.eu/