Van generatie op generatie

Dubbeldam Holding | Raymond Dubbeldam
Dubbeldam Holding uit Schelluinen nam eind april Trans-Com over en voegde het bedrijf toe aan de nieuwe bedrijfstak, Dubbeldam Industries. Trans-Com, gevestigd in Harderwijk, is een Nederlands bedrijf dat zich specialiseert in het ontwerpen en produceren van producten voor de inzameling, overslag en transport van grondstoffen en afvalstromen.

Dubbeldam Holding

Dubbeldam, gevestigd in Schelluinen is al meer dan 50 jaar actief in de schadeherstelbranche en in de maakindustrie. Dubbeldam is een familiebedrijf dat sinds 1966 naam maakt als schadeherstelbedrijf. De liefde voor het vak komt van Opa Dubbeldam. Hij schilderde koetsen. Zijn zoon Chris begon in 1966 voor zichzelf en in 1998 nam zijn zoon Raymond het stokje van hem over. Om succesvol te blijven, heeft Dubbeldam continu aandacht voor innovatie, kwaliteit en creativiteit. Zo speelt men in op kansen en ontwikkelingen zowel binnen als buiten het vakgebied, om daarmee groei en rendement op lange termijn te realiseren. In de afgelopen jaren heeft Dubbeldam zich ontwikkeld van schadeherstelbedrijf tot mobiliteitspartner van het wagenpark van haar klanten. Naast schadeherstel, carrosserie, trailers en maatwerk kunnen klanten terecht voor reclame & signing, bedrijfswageninrichting, richttechniek en periodieke laadklep- & APK-keuringen. Alle services onder één dak. Met 350 man staan ze voor u klaar.

Uitbreiding

In 2008 heeft Dubbeldam Metagro gekocht, zij zijn gespecialiseerd in cabinegebouw. Jaren later, in 2019, heeft er een strategisch heroriëntatie plaatsgevonden waar IRIS toen al betrokken bij was. De autoschade divisie is toen verkocht in 2021 en de focus lag vooral op de truckdivisie en Metagro. In datzelfde jaar werd Merford Cabins overgenomen, waarbij ook IRIS in begeleidde. “Na deze strategische heroriëntatie was alles in het bedrijf op orde en door strategiesessies met IRIS kon vooruit gekeken worden en zijn er mooie plannen gemaakt, zowel voor het bedrijf als persoonlijk,” aldus Raymond.  

Verkoopproces

Een juiste aanpak volgde, Dubbeldam zat in een bijzondere situatie met een sterke groei, en wat wordt dan de juiste aanpak? De input, kennis, betrokkenheid & professionele begeleiding van Emma van der Stoop & Dylan Dijksman (IRIS) heeft hier erg bij geholpen. Na een uitgebreide zoektocht kwam Trans-Com voorbij en het proces dat volgde verliep zeer prettig, vakkundig en vol vertrouwen. Raymond kijkt als ondernemer terug met een goed gevoel op de gehele aankoop. Het blijft altijd een belangrijke stap, waarbij je emoties, veranderingen en verantwoordelijkheden moet loslaten. Het hoort bij het gehele proces. 

Van links naar rechts: Onno Klink (Trans-Com), Hendrik Vels (Trans-Com) en 
Raymond Dubbeldam (Dubbeldam Holding)

Toekomst

“We zijn nog lang niet klaar” vervolgt Raymond. De overname van Trans-Com is nu afgerond en we willen nu verder groeien. De komende 4 jaar wil Dubbeldam graag verdubbelen en daar zijn met IRIS mooie plannen voor gemaakt. De betrokkenheid, eerlijkheid & persoonlijkheid van IRIS zorgt voor een langdurige samenwerking. Zij begrijpen zowel de business als de ondernemer, aldus Raymond. 

Onze succesformule is de goede strategiesessies in 2023 met IRIS, die ons enorm geholpen hebben om al deze stappen te zetten en waar we nu de vruchten van plukken.