Investeren in de voorbereiding

Touch TVCC & Jibe Commerce | Dennis van den Berg & Edwin Witvoet
Touch TVCC, Touch Incentive marketing en Jibe Commerce gaan gezamenlijk verder als loyalty- en incentive specialist; Touch Netwerk. Werkend vanuit de full-service gedachte ‘van concept tot realisatie’, creëert Touch succesvolle loyalty en incentive oplossingen voor elke doelgroep en sector. Jibe Commerce heeft een uniek platform ontwikkeld dat de opzet en uitrol van uiteenlopende loyalty-programma’s gestroomlijnd laat verlopen. Om de gezamenlijke groei te versnellen hebben Dennis van den Berg & Edwin Witvoet Mentha Capital aangetrokken als partner. Met behulp van een Buy & Build strategie en verdere organische groei heeft Touch Netwerk als doel een grote internationale speler te worden.

Een sterke combinatie

Na een jarenlange samenwerking tussen Touch en Jibe als Ticket- & Platform Partners voor klanten als Albert Heijn, is de relatie dusdanig ontwikkeld dat Dennis en Edwin in gesprek zijn gegaan om de bedrijven samen te voegen. Edwin zegt: “je ziet dat de combinatie van business aan de Touch kant en Tech aan de Jibe kant heel goed werkt op het gebied van ondernemerschap”. Dit wordt bevestigd door het samenvoegen van 25 jaar ervaring,  meer dan 1.000 tevreden klanten en 35 loyalty experts aan de Touch kant en de 11 software oplossingen van Jibe die middels +125 succesvolle projecten al meer dan 54 miljoen gebruikers hebben empowered.

We zijn er helemaal klaar voor om de komende jaren door te gaan en Touch Netwerk samen met Mentha Capital door te ontwikkelen tot een grote internationale speler

Gemeenschappelijk netwerk

Om het intensiveren van de samenwerking tussen Touch en Jibe in goede banen te leiden,  stelt Dennis dat hij via een gemeenschappelijke relatie, Vriman M&A Law, in contact is gekomen met IRIS CF. Ook vertelt Dennis dat Duncan in het verleden al eens een buy-side propositie heeft aangeboden aan Touch. De keuze was dan ook snel gemaakt om bij het vormgeven van de samenwerking en het tegelijkertijd aantrekken van een financiële partner zich te laten begeleiden door IRIS CF. Dennis vervolgt: “tijdens het proces hebben Duncan Eduard en Emma van der Stoop op basis van onze gezamenlijke wensen een geschikte partner gezocht en uiteindelijk voor de juiste deal structurering met Mentha Capital gezorgd”. Edwin vult aan dat het erg prettig was om in deze periode Emma als dagelijkse steun en toeverlaat te hebben. 

Een goede voorbereiding betaalt zich uit

“Als ondernemer ben je eager om het proces snel op te starten, maar achteraf hebben we gezien dat het absoluut de juiste weg is geweest om in de voorbereiding wat meer tijd te nemen om de onderneming op de juiste manier te presenteren. Dit heeft zich uiteindelijk uitbetaald in de snelheid en kwaliteit van de afronding”. Dennis en Edwin concluderen, dat het voelt als een nieuwe start en dat ze achteraf erg blij zijn dat ze in de voorbereiding goed inzicht hebben gekregen in wat er allemaal op je afkomt. “We hebben gemerkt dat een goede voorbereiding een positieve invloed heeft gehad op het proces zodat we nu klaar staan om de komende jaren Touch Netwerk naar het volgende niveau te tillen”.