IRIS CF begeleidt YellowKorner bij de verkoop aan Kunst.nl

Karmijn Kapitaal heeft middels haar deelneming Kunst.nl een meerderheidsbelang in YellowKorner Nederland verworven. Verkopers blijven als managers betrokken bij de onderneming en verkrijgen een belang in de Kunst.nl groep. IRIS CF heeft in deze transactie de verkopers geadviseerd tijdens het transactieproces.

YellowKorner Nederland

YellowKorner is een internationaal franchiseconcept bestaande uit wereldwijd 75+ kunstgaleries waar hedendaagse fotografie wordt aangeboden. De aangeboden collectie van veelal vooraanstaande- en/of talentvolle fotografen kent een exclusief karakter vanwege beperkte oplage en verschillende maatvoering, maar wel betaalbaar voor een groter publiek. YellowKorner realiseert sinds de oprichting in 2006 een sterke groei vanwege het succes van de franchiseformule, waardoor snel internationale groei is gerealiseerd zodanig dat YellowKorner actief is in 20+ landen waaronder in Nederland sinds 2014.

Kunst.nl (deelneming van Karmijn Kapitaal)

Kunst.nl is met 40 werknemers en ca. 1600 klanten (voornamelijk bedrijven en organisaties) marktleider in zakelijke kunstverhuur in Nederland en BelgiĆ«.

Karmijn Kapitaal

Karmijn Kapitaal is gevestigd in Amsterdam en heeft als participatiemaatschappij verschillende deelnemingen in met name het Nederlandse midden- en klein bedrijf. Voor meer informatie over Karmijn Kapitaal zie website: www.karmijnkapitaal.nl

Door de activiteiten van YellowKorner Nederland toe te voegen aan de Kunst.nl groep kan het zich naast de zakelijke markt ook richten op de particuliere markt, waardoor de overname in lijn ligt met de groeistrategie van Kunst.nl (Karmijn Kapitaal).