IRIS CF begeleidt Tropicenter bij verkoop aan Synergia Capital Partners

Van der Arend Tropical Plantcenter (Tropicenter) trekt Synergia Capital Partners aan als partner voor het versnellen van haar sterke groei. 

Van der Arend Tropical Plantcenter

Met eigen kwekerijen in zowel Nederland als in het buitenland is Van der Arend Tropical Plantcenter een toonaangevende speler in de niche van hoger segment (sub)tropische kamerplanten. Tropical Plantcenter beschikt over een breed assortiment (sub)tropische planten welke veelal kwekersrechtelijk beschermd zijn. Daarnaast heeft Tropical Plantcenter een exclusieve samenwerking met Greencre8 voor de ontwikkeling van de Sansevieria TOP-line. Tropical Plantcenter is tevens Europese marktleider in winterharde palmen. Met eigen kwekerijen in Frankrijk levert het onder de merknaam “Eagle Palms” hoge kwaliteit winterharde palmbomen. 

Met Synergia zal het bedrijf zich toeleggen op verdere innovatie, internationalisatie en verbreding van het productassortiment en heeft het meer slagkracht gekregen om koploper te worden in een consoliderende sector door middel van overnames.

Voor meer informatie: www.tropicenter.com

Synergia

Synergia Capital Partners is een onafhankelijke participatiemaatschappij die sinds haar oprichting in 1999 investeert in Nederlandse middelgrote bedrijven actief in agri & food, industriële productie, business to business software en (zorg)dienstverlening. Synergia is gefinancierd door Nederlandse topondernemers en investeert in bedrijven vanuit de gedachte dat de combinatie van kennis en kapitaal tot grote meerwaarde leidt. Dit netwerk van ondernemers wordt dan ook geregeld betrokken om de waarde-creatie van haar deelnemingen te helpen versnellen. 

De investering in Tropical Plantcenter is een deelneming vanuit haar vijfde fonds (2020: €100m+) na eerdere investeringen in For Ever Gladiolen en de Viscon Group.

Voor meer informatie: www.synergia.nl