IRIS CF begeleidt Transports Vervaeke N.V. bij koop van 100% van de aandelen van Holding Van der Lee Internationaal B.V.

Transports Vervaeke N.V. heeft 100% van de aandelen Holding Van der Lee Internationaal B.V. en haar 100% dochtermaatschappijen overgenomen. IRIS CF heeft Transports Vervaeke N.V. begeleid bij het realiseren van …

Transports Vervaeke N.V. heeft 100% van de aandelen Holding Van der Lee Internationaal B.V. en haar 100% dochtermaatschappijen overgenomen. IRIS CF heeft Transports Vervaeke N.V. begeleid bij het realiseren van deze transactie. Tevens heeft IRIS CF Transports Vervaeke N.V. begeleid bij het arrangeren van de transactiefinanciering alsmede financiering ten behoeve van investeringen van Transports Vervaeke N.V. en Holding Van der Lee Internationaal B.V. in de komende jaren.

Over Transports Vervaeke

Het Belgische familiebedrijf Vervaeke (opgericht in 1935) is gespecialiseerd in het transport van vloeibare chemicals (zoals ADR-goederen, industriële producten en chemisch afval) en petroleumproducten over de weg. Daarnaast biedt Vervaeke verschillende ondersteunende logistieke diensten. Vervaeke is marktleider op het gebied van ADR-transport in België.

Over Van der Lee

Het Nederlandse familiebedrijf Van der Lee (opgericht in 1919) is actief op het gebied van transport van gevaarlijke en ongevaarlijke vloeistoffen over de weg. Van der Lee heeft een nummer één positie verworven op het gebied van ‘coated transport’ in Nederland en behoort zij tot de top 5 op het gebied van bulkvervoer van gevaarlijke stoffen (ADR).

Middels de strategische acquisitie van Van der Lee door Vervaeke ontstaat een leidende speler in de Benelux op het gebied van wegtransport van vloeibare chemicals en ADR-goederen in het ARRRA-cluster (Anterwerpen-Rotterdam-Rührgebied), welke meer dan 40% van de Europese chemische markt vertegenwoordigt. De combinatie realiseert een omzet van ruim € 110M, heeft een vloot van 700 trekkers, meer dan 1.000 tankopleggers en een team van 900 medewerkers. Middels de strategisch gelegen locaties van beide ondernemingen bestrijkt de combinatie een groot deel van West-Europa. De combinatie is marktleider in het segment basic chemicals in de Benelux (top 5 speler in Europa) en verwerft respectievelijk een nummer 2 en 3 positie op het gebied van chemische en ADR-goederen transport in de Benelux.

Lees voor meer informatie het persbericht en zie www.vervaeke.com en www.vanderlee.nl.