IRIS CF begeleidt Staffing Management Services bij verkoop aan HeadFirst Source Group

HeadFirst Source Group heeft 100% van de aandelen van Staffing Management Services verworven. IRIS CF heeft verkoper geadviseerd tijdens het gehele transactieproces.

Staffing MS

Staffing MS is opgericht in 2008 en sindsdien actief als expert op het gebied van inhuur van flexibele arbeid. Het is de eerste volledig neutrale, onafhankelijke Managed Service Provider en staat vooral bekend als specialist in het marktplaatsprincipe. Zo is het een vooraanstaande leverancier van het Dynamisch Aankoop Systeem (DAS), waarmee (semi-)overheidsorganisaties conform de Europese aanbestedingsregels externe professionals kunnen inhuren. Staffing MS werkt voornamelijk voor gemeenten, onderwijs- en zorginstellingen in Nederland, maar ook voor grote internationale profit organisaties met vestigingen in diverse Europese landen. Het beheert voor ruim 100 miljoen euro aan inhuur van externe professionals voor deze opdrachtgevers.

HeadFirst

HeadFirst Source Group is de marktleider op het gebied van inhuur van externe professionals; matchmaking, contracting en payrolling. Dagelijks werken circa 5.000 professionals bij ruim honderd opdrachtgevers in de Benelux, waarmee ze een jaaromzet realiseren van circa 500 miljoen euro. Onderdeel van HeadFirst Source Group zijn HeadFirst, Source, Proud Company en Designated Professionals.

Strategische fit

Vanwege haar positie in de nichemarkt, past Staffing Management Services uitstekend bij de dienstverlening van HeadFirst Source Group. Benoemde voordelen van de overname zijn o.a.:

  • versteviging van het marktleiderschap van HeadFirst Source Group;
  • uitbreiding in diversiteit aan flex-dienstverlening aan (potentiële) opdrachtgevers;
  • verbreding van het opdrachtgeverportfolio naar ‘nieuwe’ branches;
  • sterke impuls aan internationale ambities d.m.v. toevoeging MSP-dienstverlening, waar veel gebruik van wordt gemaakt door multinationals.

Zie voor het volledige persbericht: www.headfirstsourcegroup.com/media-relations/