IRIS CF begeleidt DHG bij verwerven van 45% van aandelen Karl Rapp Rotterdam

David Hart Group heeft middels een newco-constructie een 45% belang verworven in Karl Rapp Rotterdam B.V. De overige aandelen worden gehouden door de verkoper en het management. IRIS CF heeft als M&A adviseur bij deze transactie geadviseerd en tevens de transactiefinanciering gearrangeerd.

David Hart Group

DHG is een succesvolle in Schiedam gevestigde ontwikkelaar van logistiek vastgoed in Nederland met een concentratie in het Rotterdamse havengebied. Naast de vastgoedactiviteiten is DHG actief als investeerder in logistieke en haven gerelateerde bedrijven.

Karl Rapp Rotterdam

Karl Rapp Rotterdam is een logistiek dienstverlener gevestigd in Spijkenisse en realiseerde in 2016 een omzet van ruim € 16M. Karl Rapp verzorgt voor haar (gerenommeerde) klanten een totaaloplossing voor opslag en distributie van voornamelijk chemicaliën en aroma’s. De dienstverlening betreft Expeditie (Weg-, Zee- en Luchtvracht), Value Added Handling van de goederen en afhandelen van Douane en fiscale zaken.

De participatie in Karl Rapp is een welkome aanvulling in de portfolio van DHG. Van mogelijke synergie tussen de logistieke bedrijven in de portfolio kan zeker sprake zijn. Deze deelneming is al weer de 8e onderneming waarin DHG participeert. DHG heeft als doelstelling de portfolio van deelnemingen verder uit te breiden.