Klaar voor de volgende fase

Procurement Services | André Seltenrijch en Martijn Heijmans
Procurement Services is opgericht in 2005 en heeft zich samen met haar team van 16 inkoopprofessionals ontwikkeld tot een ervaren kennisorganisatie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Houten en in de loop der jaren zijn er kantoren bijgekomen in Leeuwarden en Eindhoven. Door de vele inkooptrajecten en de diverse achtergronden, brengt het team in de volle breedte van Non-Product Related (NPR) inkoop een karrevracht aan ervaring, leveranciersnetwerk en vergaande marktkennis met zich mee. Om de groei van de onderneming te continueren hebben André Seltenrijch en Martijn Heijmans, oprichters en management van Procurement Service, besloten om onder begeleiding van IRIS CF een strategische samenwerking met EPSA te realiseren.

Wij bieden een inkoopafdeling op afstand

André en Martijn zijn zeventien jaar geleden samen Procurement Services gestart, het idee is destijds geboren uit een investeringsmaatschappij met ca. 20 portfolio bedrijven die elk hun eigen NPR inkoop regelden. Martijn vertelt: “we wilden één plek creëren waar we de kennis over de verschillende inkooponderwerpen verzamelen en daar gaan we met mensen samenwerken die het leuk vinden om te onderhandelen en gewend zijn om in te kopen, commerciële mensen”. Als management hebben wij vaak nagedacht over mogelijke vervolgstappen en waar de organisatie over een aantal jaren kan en wil staan, in dat kader is Procurement Services in het verleden ook meerdere malen tevergeefs benaderd om samen te werken. Tot eind 2021 EPSA in beeld kwam, een internationale groep met haar hoofdkantoor in Parijs en +1.500 medewerkers gespecialiseerd in het begeleiden van bedrijven in het zoeken naar oplossingen op het gebied van aankoop, organisatie, performance en veranderingsmanagement.  

Wij zijn enthousiast om samen met ons team en EPSA de volgende fase van Procurement Services in te gaan

Procurement Services is klaar voor de volgende fase

Na een eerdere samenwerking met IRIS CF tijdens de verkoop van ons belang in Energy Services aan Censo (onderdeel van Bencis Capital Partners), heeft IRIS CF ons ook bij de verkoop van Procurement Services aan EPSA begeleid. André vertelt: “je zoekt naar een adviseur die eigenlijk op eenzelfde manier werkt als je eigen organisatie; hands-on, tijdig reageren en een hoge mate van kennis en competentie”. Dit hebben we nu voor de tweede keer gevonden in de samenwerking met Jan-Willem Ditters en Olivier Koolen. André vervolgt dat het bepalen van de waarde van je bedrijf, het werkkapitaal en de onderhandeling van de deal structuur veel waardevolle inzichten heeft gegeven en van groot belang zijn geweest in het verkoopproces. Daarnaast hebben we onze medewerkers vanaf het begin mee kunnen nemen in het proces, het enthousiasme van het team voelt voor ons als één van de grootste winsten. Martijn sluit af enthousiast te zijn om samen met André, het team en EPSA de volgende fase van Procurement Services in te gaan.