Continuïteit en synergie

Videotronic | Martin van Wijk
De relatie tussen Videotronic en Croonwolter & Dros bestaat reeds jaren, aan de hand van de langdurige samenwerking werd Martin van Wijk in zijn rol als DGA door de dochteronderneming van TBI Holdings benaderd om een mogelijke overname te onderzoeken. In dat kader heeft IRIS CF de aandeelhouder van Videotronic begeleid bij het realiseren van een strategisch partnerschap met Croonwolter & Dros.

Strategische mogelijkheden

“Voor Croonwolter&dros bieden wij strategische mogelijkheden. In hun ontwikkeling op het gebied van veiligheidssystemen is de overname van Videotronic een aanvulling op andere onderdelen”, legt Martin uit. “Videotronic is voorloper in het op afstand doorvoeren van updates voor beveiligingssystemen. IT speelt een steeds grotere rol en onze video-beveiligingsoplossingen zijn van toegevoegde waarde op de dienstverlening van Croonwolter&dros.”

Goede begeleiding

Het twintig medewerkers tellende bedrijf uit Eindhoven stond open voor een overname toen Croonwolter&dros verkennende gesprekken met Videotronic initieerde. Martin: “Afgezien van het financiële aspect, speelden mijn rol als DGA en de voorwaarden voor mijn werknemers een belangrijke rol. Met mijn beperkte ervaring op het gebied van M&A, was goede begeleiding een must. Zowel voor mijn onderneming, als voor mijzelf als ondernemer.”

Persoonlijke werkwijze

Die juiste M&A partij vond Martin dankzij zijn juridische partner, Berg Jeths Advocaten. Vanuit hun netwerk boden zij een aantal opties. Na verschillende gesprekken, besloot Martin voor de samenwerking met IRIS Corporate Finance. “In het gesprek met Evert Hoogsteen voelde ik direct een klik. Het is een jong en dynamisch bedrijf. De bedrijfsovername is een intensief proces, daarom is de persoonlijke werkwijze van IRIS zeker een belangrijke factor!”

Schakel tussen corporate en mkb

Martin blijft na de overname als directeur verbonden aan Videotronic. Ook de bedrijfscultuur en werkwijze blijven behouden. “Daarin vonden we goede overeenstemming met Croonwolter&dros. De kwaliteit van IRIS Corporate Finance als schakel tussen het corporate concern en de mkb-ondernemer kwam tijdens het proces duidelijk naar voren. Ondanks de cultuurverschillen, wisten zij het proces in goede banen te leiden en de optimale deal te realiseren.”

No-nonsense relatie

Martin: “In brede zin heeft IRIS CF een positief-kritische houding met aandacht voor de persoon achter de onderneming. Dat paste precies in de no-nonsense relatie die wij al hadden met Croonwolter&dros. De goede interactie kon ook op waardering van die kant rekenen. Door de begeleiding van IRIS Corporate Finance is het proces in goede harmonie verlopen.”

Continuïteit & groeiversnelling

De overname brengt nieuwe kansen met zich mee voor het team van Martin. “We zijn al gewend producten van super hoge kwaliteit te leveren. Nu zijn we verzekerd van continuïteit en maken we een groeiversnelling door!” Martin beleefde het proces zelf als intensief, maar kijkt terug op een prettige samenwerking waar IRIS Corporate Finance een hoofdrol in speelde. “We hebben een goed resultaat bereikt. Soms was het pittig, maar effectief!” De overname heeft Croonwolter&dros een complementair bedrijf opgeleverd. Precies wat ze zochten, met het oog op toekomstige ontwikkelingen. “Die stip aan de horizon is heel belangrijk” sluit Martin af. 

Bij het verkopen van een bedrijf spelen harde cijfers doorgaans een belangrijke rol. IRIS Corporate Finance blinkt in deze wereld uit door haar persoonlijke benadering.