Bouwen aan de toekomst

Schaal Ingenieurs | Peter Voogt
Schaal Ingenieurs is een modern ingenieurs- en adviesbureau op het gebied van civiele techniek. De onderneming is in 1958 opgericht als constructiebureau en heeft zich vandaag de dag ontwikkeld tot specialist op het gebied van constructies, GWW, funderingsonderzoek en buitenruimte. Na de oprichting meer dan 60 jaar geleden, is Peter Voogt in 2018 ingestapt. In de daarop volgende jaren is onder leiding van Peter het aantal medewerkers verdubbeld. Voor aanvullende groei was aansluiting bij een landelijke organisatie met voldoende lokale focus een logische volgende stap. In dat kader heeft Peter besloten om onder begeleiding van IRIS CF een strategische partnerschap aan te gaan met Nepocon, onderdeel van Green Park Investments.

Focus op elkaar versterken

Nadat de onderneming in ruim 4 jaar was verdubbeld, zag Peter in dat verdere groei mogelijk beperkt kon worden door de omvang van Schaal Ingenieurs. “Ik ging vervolgens op zoek naar mogelijkheden om overnames te doen om zo meer capaciteit en uitstraling te realiseren”. Tijdens deze zoektocht kwam Peter in contact met Nepocon, een vergelijkbaar bedrijf dat onder begeleiding van Green Park Investments wil groeien middels een Buy & Build strategie. De ambities om ondernemingen in verschillende regio’s te acquireren ten behoeve van een landelijke dekking sloot naadloos aan op de strategie van Schaal Ingenieurs, met name door de specifieke focus op regionale aanwezigheid en het onderhouden van persoonlijke relaties. Peter concludeert: “door de bundeling van krachten creëren we één team en ontstaat er een werkomgeving waar professionals zich sneller en breder ontwikkelen, met als resultaat een centrale plek waar we opdrachtgevers landelijk en met een breder pakket kunnen ontzorgen.”

Ik ben erg enthousiast over het aanstaande integratieproces en het nastreven van onze gezamenlijke groei ambities

Constructief bouwen aan de toekomst

Na een prettige samenwerking met IRIS CF een aantal jaren terug, was de begeleiding van Dominique en Emma ook deze keer erg waardevol. Peter vervolgt: “je zit samen aan tafel en vult elkaar goed aan. Ik vanuit de positie als ondernemer en IRIS CF vanuit de adviesrol. Ik denk dat we dit spel samen goed gespeeld hebben”. Naast dat de samenwerking van toegevoegde waarde was voor het proces en de uiteindelijke deal structuur, was het tevens een leerzaam en leuk traject. Uiteindelijk, stelt Peter, moet je je als ondernemer niet laten afschrikken door de kosten. Het is belangrijk de juiste expertise om je heen te verzamelen omdat er achteraf bezien toch altijd meer bij komt kijken dan je vooraf had verwacht. “Door het realiseren van de transactie met Nepocon faciliteren we niet alleen gezamenlijke groei, maar zetten we ook een mooie stap voorwaarts door het delen van kennis en ervaringen. Ik ben dan ook erg enthousiast over het aanstaande integratieproces en het nastreven van onze gezamenlijke groei ambities”.