IRIS CF begeleidt Itzos bij verkoop aan KPN

KPN, met in het bijzonder haar KPN Health divisie, heeft 100% van de aandelen van Itzos overgenomen. IRIS CF heeft de aandeelhouders van Itzos in deze transactie geadviseerd.

Itzos

Itzos is in Nederland één van de grootste aanbieders van integratie- en datamanagement oplossingen voor de zorg. Hierbij wordt vooral gebruik gemaakt van het dataplatform van InterSystems en zelfstandig ontwikkelde systemen.

Voor meer informatie zie: www.itzos.com

KPN

KPN (voluit Koninklijke KPN N.V) is een Nederlands bedrijf voor vaste en mobiele telecommunicatie. KPN is ontstaan uit een door de overheid gerunde post-, telegraaf- en telefoondienst en is gevestigd in Rotterdam, Nederland. Middels divisie KPN Health is KPN actief in het leveren van technolosigsche oplossingen in de zorgsector. Met de KPN Health Exchange faciliteren zij de gegevensuitwisseling op een veilige en gestandaardiseerde manier.

Voor meer informatie zie: www.kpn.nl

Strategische combinatie

KPN Health neemt integratiespecialist Itzos uit Vianen over en zet daarmee de volgende stap in het verder ontsluiten en verbinden van data uit zorginformatiesystemen voor zorginstellingen op landelijk, regionaal en lokaal niveau. Door datadelen mogelijk te maken, wordt samenwerken tussen zorginstellingen eenvoudiger en wordt zorginformatie digitaal beschikbaar en bruikbaar. De overname past in de ambitie van KPN Health om iedereen op een veilige manier te verbinden met zorg.