IRIS CF begeleidt Tropicenter bij verkoop aan Synergia Capital Partners

Van der Arend Tropical Plantcenter

Met eigen kwekerijen in zowel Nederland als in het buitenland is Van der Arend Tropical Plantcenter een toonaangevende speler in de niche van hoger segment (sub)tropische kamerplanten. Tropical Plantcenter beschikt over een breed assortiment (sub)tropische planten welke veelal kwekersrechtelijk beschermd zijn. Daarnaast heeft Tropical Plantcenter een exclusieve samenwerking met Greencre8 voor de ontwikkeling van de Sansevieria TOP-line. Tropical Plantcenter is tevens Europese marktleider in winterharde palmen. Met eigen kwekerijen in Frankrijk levert het onder de merknaam “Eagle Palms” hoge kwaliteit winterharde palmbomen. 

Met Synergia zal het bedrijf zich toeleggen op verdere innovatie, internationalisatie en verbreding van het productassortiment en heeft het meer slagkracht gekregen om koploper te worden in een consoliderende sector door middel van overnames.

Voor meer informatie: www.tropicenter.com

Synergia

Synergia Capital Partners is een onafhankelijke participatiemaatschappij die sinds haar oprichting in 1999 investeert in Nederlandse middelgrote bedrijven actief in agri & food, industriële productie, business to business software en (zorg)dienstverlening. Synergia is gefinancierd door Nederlandse topondernemers en investeert in bedrijven vanuit de gedachte dat de combinatie van kennis en kapitaal tot grote meerwaarde leidt. Dit netwerk van ondernemers wordt dan ook geregeld betrokken om de waarde-creatie van haar deelnemingen te helpen versnellen. 

De investering in Tropical Plantcenter is een deelneming vanuit haar vijfde fonds (2020: €100m+) na eerdere investeringen in For Ever Gladiolen en de Viscon Group.Voor meer informatie: www.synergia.nl 

IRIS CF begeleidt DLG bij verkoop winkeldistributie activiteiten

Daily Logistics Group (DLG)

Daily Logistics Group is een familiebedrijf met al 135 jaar ervaring. DLG haar kracht zit in het nationaal en internationaal verbinden van logistieke stromen, met als uitgangspunt multimodale combinaties (weg, water en spoor). De stromen van en naar het Verenigd Koninkrijk zijn een groot fundament van DLG Dailyfresh en zij blijven daarin uitbouwen. De andere divisies DLG Perishables en DLG Overseas zijn ook fors in ontwikkeling om deze ambities binnen heel Europa en het Verenigd Koninkrijk te verwezenlijken.

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar: https://dlg-logistics.com/ 

De Cornelissen Groep

De Cornelissen Groep is een familiebedrijf dat al jaren gelooft in de kracht van vooruitstrevende logistiek in vitale sectoren. Na de overname groeit het bedrijf toe naar een jaaromzet van €130mio en ruim 1.000 werknemers. Met een sterk transportnetwerk, warehousing, value added logistics en home delivery biedt de Cornelissen Groep een innovatief platform van logistieke oplossingen aan voor onder andere Retail, Foodservice, FMCG en Pharma bedrijven.

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar: https://cornelissen.nl/ 

IRIS CF begeleidt Pallas bij verkoop 100% van aandelen

Pallas

Pallas, gevestigd in Rotterdam, is een onderzoeks- en adviesbureau gespecialiseerd op het gebied vanbiomedische wetenschappen, epidemiologie, volksgezondheid,en gezondheidszorg. De diensten van Pallas omvattensystematisch literatuuronderzoek, onderzoeksopzet (bijv.gezondheidsonderzoeken), statistische gegevensanalyse, wetenschappelijkschrijven, kwalitatief onderzoek en projectbeheer.

Voor meer informatie zie: https://www.pallas-healthresearch.com/ 

P95

P95 is een in Leuven gevestigde onderzoeks- en adviesbureau die onderzoek doet naar ziektes en veiligheid van vaccins. Er werken in totaal 50 mensen bij P95, waarvan een dertigtal epidemiologen. Een reden voor P95 om Pallas over te nemen, is dat het bedrijf meer eigen studies wil gaan opzetten. Daarnaast moet de overname ervoor zorgen dat P95 grotere opdrachten met een contractwaarde van meerdere miljoenen aan moet kunnen. In 2020 lag de omzet boven €5 mln.

Voor meer informatie zie: https://www.p-95.com/

IRIS CF begeleidt Avantage Groep bij verkoop aan Ricoh

Avantage Groep

Het in Rotterdam gevestigde Avantage Groep is een IT managed service provider voor het Nederlandse MKB. De onderneming is gespecialiseerd in de Microsoft cloud oplossingen en heeft een eigen digitale werkplek ontwikkelt genaamd ‘GO’. Avantage Groep wenst verder in te zetten op het ontwikkelen en implementeren van productiviteit georiënteerde oplossingen bij haar klanten.

Voor meer informatie zie: https://www.avantage.nl/

Ricoh

Het in Japan beurgenoteerde Ricoh levert diensten op het gebied van document management, consultancy, software en hardware aan bedrijven over de hele wereld.

Voor meer informatie zie: https://www.ricoh.nl/

Strategische combinatie

De strategische overname is gebaseerd op de door Ricoh gevoerde strategie om verder te diversifiëren in IT services.

IRIS CF begeleidt Palladio en Antea Participaties bij verkoop van Palladio aan EIFFEL

Palladio

Palladio is in 1997 opgericht en telt vandaag de dag zo’n 100 projectmanagers, adviseurs en interimmanagers (waarvan de helft in dienst) die vooral werken voor Rijkswaterstaat, ProRail, provincies, gemeenten en waterschappen. 

Projecten waar Palladio momenteel aan werkt zijn de uitbreiding van het traject Schiphol-Amsterdam-Almere en de A24 Blankenburgverbinding bij Rotterdam in opdracht van Rijkswaterstaat, en het Hoogwaterbeschermingsprogramma dat in heel Nederland dijken, sluizen en gemalen versterkt.

Voor meer informatie zie: https://www.palladio.nl/

EIFFEL

EIFFEL levert gespecialiseerde consultancydiensten aan private en publieke klanten in Nederland. De 650 EIFFEL professionals, met expertise op het gebied van Legal, Finance en Process, bieden oplossingen voor klant- of marktspecifieke problemen. EIFFEL heeft een reeks service concepten ontwikkeld rondom niches zoals finance & control, transformatie en stroomlijning van bedrijfsprocessen, en veranderende wet- en regelgeving.

In 2018 werd EIFFEL overgenomen via een management buy-out door Gilde van de oprichtende aandeelhouders.

Voor meer informatie zie: https://www.eiffel.nl/

IRIS CF begeleidt Stille Wille Brabant bij verkoop aan Oostervelden Projecten e.a.

Stille Wille Brabant

Landgoed Stille Wille betreft een bungalowpark gelegen te Oirschot. Het park beschikt over ruim 300 kavels en circa 53 hectare grond. Het landgoed heeft get kenmerk permanente bewoning en beschikt over all benodigde faciliteiten zoals tennisbanen, een zwembad en een wandelbos.

Voor meer informatie zie: http://www.stillewille.nl/

IRIS CF begeleidt Staytec bij verkoop aan InAxtion

Staytec

Staytec is een technisch detacheerder gevestigd in Capelle aan den IJssel. Sinds de oprichting in 1995 heeft Staytec een naamsbekendheid opgebouwd als een sterke partner en betrokken werkgever. Staytec is specialist in de branche elektrotechniek en bemiddelt in deze branche een sterke groep mensen met verschillende opleidingsniveau’s.

Voor meer informatie zie: https://www.staytec.nl/

InAxtion

InAxtion is een in Dordrecht gevestigd technisch detacheerder met een focus op utiliteit, scheepsbouw, olie & gas en infrastructuur. InAxtion worst door haar klanten gezien als betrouwbare partner die vakkundige professionals levert. De onderneming kent de sector door en door en weet altijd de juiste mensen aan de juiste projecten te koppelen.

Voor meer informatie zie: https://inaxtion.com/

IRIS CF begeleidt T&T Vertrouwd Verbonden bij verkoop aan Exxellence Groep

T&T Vertrouwd Verbonden

T&T is een ICT-dienstverlener van SaaS oplossingen voor afnemers in overheden en (semi)publieke instellingen. T&T ontwikkelt en exploiteert software en applicaties op het gebied van real-time digitale uitwisseling van vertrouwelijke gegevens, waaronder Basisregistraties, het Handelsregister, de Berichtenbox en de ontsluiting daarvan.

Voor meer informatie zie: www.vertrouwdverbonden.nl

Exxellence

Exxellence is een aanbieder van softwareoplossingen waarmee overheden en (semi)publieke organisaties zaakgericht kunnen werken. Middels haas zaaksystemen en selfservice CRM stelt Exxellence haar klanten in staat verbindingen te leggen tussen overheden en inwoners, systemen en processen. Het doel is om efficiënte processen en een geoptimaliseerde dienstverlening te creëren.

Voor meer informatie zie: www.exxellence.nl

Main Capital Partners

Main Capital Partners is een strategische investeerder met een focus op de softwaresector in de Benelux, DACH en Nordics regio’s. Doel is succesvolle partnerships op te bouwen met management teams en andere stakeholders, om op deze manier grotere softwaregroepen op te bouwen. Main heeft ca. € 1 miljard aan vermogen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen en groeiende softwarebedrijven. Voor meer informatie zie: www.main.nl

IRIS CF begeleidt Z-Works & Dutch Content Productions bij verkoop aan Auxilium Capital

Z-Works & Dutch Content Productions

Z-Works & Dutch Content Productions (DCP) houden zich bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van televisie-items voor diverse televisieprogramma’s van RTL en Talpa. Middels de televisie-items kunnen ondernemers door heel Nederland hun commerciële boodschap overbrengen via de landelijke tv. De formats worden door de ondernemingen zelf bedacht en ontwikkeld. Enkele formats zijn: Op de Zaak, Onderweg naar de Regio, Holland van Boven, How it’s Done, de Barometer en Dit is Holland.

Z-Works heeft zijn hoofdvestiging in Rotterdam en houdt zich bezig met de verkoop van de televisie-items. DCP is gevestigd op het mediapark in Hilversum en produceert de televisie-items. Dagelijks is er meer dan 100 FTE actief voor Z-Works en DCP, waarmee een jaarlijkse omzet wordt behaald van € 10M+.

Voor meer informatie zie: www.z-works.nl en www.dcp-tv.nl

Auxilium Capital

Auxilium Capital is in een in Amsterdam gevestigde betrokken investeerder in succesvolle Nederlandse bedrijven. Voor meer informatie zie: www.auxilium.capital

IRIS CF begeleidt Corrosion bij verkoop aan Nordian Capital Partners

Corrosion​

Corrosion is gespecialiseerd in de in-house ontwikkeling, productie en verkoop van state-of-the-art ICCP, ICAF en UV-C systemen en spares. Deze systemen beschermen o.a. offshore windparken, schepen en boorplatformen tegen roestvorming en ‘marine growth’. Corrosion is uitgegroeid tot marktleider in haar niches en heeft locaties in Nederland, Duitsland, Frankrijk, China en Vietnam.​

Voor meer informatie, zie: www.corrosion.nl​

Nordian Capital Partners​

Nordian Capital Partners is in een in Amsterdam gevestigde hands-on investeerder en investeert per heden uit een fonds met een fondsvermogen van € 300M.​

Voor meer informatie, zie: www.nordian.nl​