IRIS CF begeleidt Metagro bij koop van Merford Cabins

Metagro Groep

Metagro Groep is middels diverse werkmaatschappijen actief in de ontwikkeling en productie van cabines (incl. onderdelen), containers, geluidsisolatie en omkastingen voor zwaar materieel. Tevens is Metagro gespecialiseerd in het kathodisch dompellakken (KTL), poedercoaten en natlakken van metalen halffabricaten en eindproducten. Hierbij is het in staat om seriematige productie af te leveren alsmede gebaseerd op specifieke wensen van de klant. Metagro is gevestigd in Schelluinen en heeft een klantportfolio verspreid over diverse marktsegmenten.

Voor meer informatie zie: www.metagro.nl

Merford Cabins

Merford Cabins, onderdeel van Merford Groep, is tevens actief in de ontwikkeling en productie van cabines (incl. onderdelen) voor zwaar materieel.

Voor meer informatie zie: www.merford.com

Strategische combinatie

Met de strategische overname van Merford Cabins door Metagro als directe concurrenten, is Metagro in staat grotere volumes te produceren en brengt de onderneming verdere diversificatie in haar klantportfolio aan cq. breidt het deze verder uit.

IRIS CF begeleidt Freshfilter Global bij koop van Ventox

Freshfilter en Ventox

Freshfilter en Ventox zijn beiden actief op het gebied van overdrukfiltersystemen welke met name worden geïnstalleerd op graafmachines die actief zijn in een vervuilde omgeving (stof, asbest, vuilstort etc.) en dienen ter bescherming van de chauffeur. Naast het leveren van de systemen is de onderneming ook actief met het (na)leveren van filters en (her)keuringen van de systemen waarvoor in Nederlands strikte Arbo-regelgeving geldt. Zie ook www.freshfilter.nl en www.ventox.nl

Door de combinatie verstevigd de groep haar marktleiderschap in Nederland.

IRIS CF begeleidt La Cubanita Groep bij aankoop Holland Evenementen Groep

La Cubanita Groep

La Cubanita Groep is sinds 1999 de franchisegever van de succesvolle restaurantformule La Cubanita. La Cubanita is een laagdrempelig tapasrestaurant met een Cubaanse uitstraling. In de restaurants kan voor een vaste prijs per persoon onbeperkt tapas worden gegeten. In totaal zijn er momenteel landelijk 70 vestigingen/franchisenemers. De groep is een leidende speler in de foodindustrie/horeca in Nederland met een omzet tussen € 50M – € 100M.

Voor meer informatie zie: www.lacubanita.nl

Holland Evenementen Groep

Holland Evenementen Groep is een evenementen locatie met meer dan 100+ activiteiten, 27 hectares en meer dan 45000 bezoekers per jaar. De onderneming is gevestigd in het midden van Nederland te Zoelen.

Voor meer informatie zie: www.hollandevenementengroep.nl

IRIS CF begeleidt Meuva B.V. bij aankoop Oranje B.V.

Meuva

Meuva is een toonaangevende speler in asbest en demontage met specialismen in asbestsanering, grondsanering, demontage en zuigtechniek.

Oranje

Oranje is een in 1943 opgericht sloopbedrijf gevestigd in Rotterdam. Sindsdien heeft de onderneming zich gespecialiseerd op het gebied van duurzaam amoveren, asbestsanering, bodemsanering, het bouw- en woonrijp maken van locaties en de duurzame recycling van bij sloop vrijkomende materialen.

IRIS CF begeleidt Solid bij aankoop H. van Meekeren B.V.


Aegon
(Achtergestelde leningen Fonds, ALF) heeft een risicodragende transactiefinanciering verstrekt aan koper t.b.v. deze transactie.

Solid

SOLID verhuurt rijplaten en schotten en verkoopt daarnaast zand uit een eigen zandput.

Voor meer informatie zie: www.solidbv.nl

H. van Meekeren B.V.

H. van Meekeren B.V. is een vooraanstaande onderneming in Nederland in de verhuur van rijplaten, draglineschotten, rioolafsluiters, bouwhekken, betonplaten en baakschilden. De rijplaten, draglineschotten, bouwhekken en betonplaten worden bezorgd via een eigen wagenpark.

Voor meer informatie zie: www.vanmeekeren.nl

IRISCF begeleidt Packaging Products & Services B.V. bij koop van 100% van de aandelen van Buhrs B.V.

Buhrs

Buhrs ontwikkelt en bouwt als wereldwijd marktleider ‘end of line’ automatiseringsoplossingen in de Print & Mail en Food & Beverage industrie. De onderneming is gevestigd in Zaandam (hoofdkantoor) en realiseert een omzet tussen de € 10M – € 20M, waarbij export een grote rol speelt.

Voor meer informatie zie: www.buhrs.com.

Hitech Group

Hitech Group is een groep van zelfstandige bedrijven die, centraal aangestuurd, als system supplier, verlengde werkplaats en partner van OEM bedrijven functioneert.

Voor meer informatie zie: www.hittech.nl.

IRIS CF begeleidt DHG bij verwerven van 45% van aandelen Karl Rapp Rotterdam

David Hart Group

DHG is een succesvolle in Schiedam gevestigde ontwikkelaar van logistiek vastgoed in Nederland met een concentratie in het Rotterdamse havengebied. Naast de vastgoedactiviteiten is DHG actief als investeerder in logistieke en haven gerelateerde bedrijven.

Karl Rapp Rotterdam

Karl Rapp Rotterdam is een logistiek dienstverlener gevestigd in Spijkenisse en realiseerde in 2016 een omzet van ruim € 16M. Karl Rapp verzorgt voor haar (gerenommeerde) klanten een totaaloplossing voor opslag en distributie van voornamelijk chemicaliën en aroma’s. De dienstverlening betreft Expeditie (Weg-, Zee- en Luchtvracht), Value Added Handling van de goederen en afhandelen van Douane en fiscale zaken.

De participatie in Karl Rapp is een welkome aanvulling in de portfolio van DHG. Van mogelijke synergie tussen de logistieke bedrijven in de portfolio kan zeker sprake zijn. Deze deelneming is al weer de 8e onderneming waarin DHG participeert. DHG heeft als doelstelling de portfolio van deelnemingen verder uit te breiden.

IRIS CF begeleidt DHG B.V. bij aankoop 100% aandelen M.P.S. Personnel Services B.V.

DHG

DHG belegt in vastgoed en heeft een portefeuille opgebouwd met een waarde van circa € 400 miljoen, daarnaast ontwikkelt de onderneming hoogwaardige vastgoedprojecten. Naast de vastgoedactiviteiten is DHG actief als investeerder in logistieke en haven gerelateerde bedrijven. DHG heeft de doelstelling om haar portfolio van deelnemingen in dit segment verder uit te breiden.

Peinemann

Peinemann is vanuit haar hoofdkantoor in Hoogvliet actief met de verhuur en verkoop van kranen, heftrucks, hoogwerkers, equipment. Daarnaast levert Peinemann aanpalende services zoals tijdelijk personeel, service en onderhoud van materieel. Met een omzet van circa € 100 miljoen is Peinemann één van de grotere spelers op dit gebied in Nederland. De detachering en uitzend activiteiten van dochteronderneming M.P.S. Personnel Services B.V. werden niet core business gezien wat Peinemann heeft doen besluiten om dit bedrijfsonderdeel te verkopen aan DHG.

M.P.S. Personnel Services B.V.

MPS levert op tijdelijke basis o.a. operators, heftruckchauffeurs, logistiek medewerkers, magazijnpersoneel, riggers, vrachtwagenchauffeurs aan aansprekende klanten in de Rotterdamse haven. Dagelijks zijn er via MPS circa 80 arbeidskrachten aan het werk. Tevens verzorgt MPS opleidingen op locatie of bij MPS in Hoogvliet zoals hoogwerker opleiding, reachtruck opleiding, basis veiligheid VCA (B-VCA), veiligheid voor operationeel leidinggevenden (VCA-VOL).

De acquisitie van MPS is gelijktijdig gerealiseerd met de acquisitie door DHG van 100% van de aandelen van VPR Detachering B.V. en Uitzendbureau VPR B.V. Door de combinatie van deze drie bedrijven is een sterk winstgevende uitzendgroep ontstaan met meer dan € 20 miljoen omzet met een focus op logistiek personeel werkzaam in de Rotterdamse haven. Dagelijks zijn er via de groep circa 300 arbeidskrachten werkzaam in de regio Rotterdam-Rijnmond. Na een integratie tot één groep, is het de ambitie om de combinatie verder te laten groeien (autonoom en door middel van acquisities).

IRIS CF begeleidt DHG B.V. bij koop 100% aandelen VPR

DHG

DHG belegt in vastgoed en heeft een portefeuille opgebouwd met een waarde van circa € 400 miljoen. Daarnaast ontwikkelt de onderneming hoogwaardige vastgoedprojecten met een concentratie in het Rotterdamse havengebied. Naast de vastgoedactiviteiten is DHG actief als investeerder in logistieke en haven gerelateerde bedrijven. DHG heeft de doelstelling om haar portfolio van deelnemingen in dit segment verder uit te breiden.

VPR Detachering B.V. en Uitzendbureau VPR B.V. (VPR)

VPR levert tijdelijk personeel (detacheren/uitzenden) met een focus op logistieke functies, operationele en technische functies, customer service, secretariële en administratieve functies en financiële en boekhoudkundige functies. Dagelijks zijn er via VPR circa 225 arbeidskrachten aan het werk. De onderneming is vanuit haar kantoor in Spijkenisse voornamelijk actief in de regio Rotterdam-Rijnmond. VPR heeft in een relatief korte periode een sterke positie verworven in de Rotterdamse haven vanwege succesvolle samenwerkingsverbanden met gerenommeerde partijen.

De acquisitie van VPR is gelijktijdig gerealiseerd met de acquisitie door DHG van 100% van de aandelen van M.P.S. Personnel Services B.V. van Peineman Mobilift Group B.V. Door de combinatie van deze drie bedrijven is een succesvolle uitzendgroep ontstaan met meer dan € 20 miljoen met een focus op logistiek personeel werkzaam in de Rotterdamse haven. Dagelijks zijn er via de groep circa 300 arbeidskrachten werkzaam in de regio Rotterdam-Rijnmond. Na een integratie tot één groep, is het de ambitie om de combinatie verder te laten groeien (autonoom en door middel van acquisities).

IRIS CF begeleidt Avantage Groep bij de koop van 100% van de aandelen van Dutch ICT Group

Over Avantage Groep

Avantage, opgericht in 1990 en gevestigd te Rotterdam, behoort tot de eerste generatie all-round IT dienstverleners in Nederland. De onderneming is op eigen kracht uitgegroeid tot een leidende speler voor het midden en hogere MKB segment in de Randstad. Avantage beschikt over gesegmenteerde afdelingen Managed Solutions en Cloud Solutions waarmee zowel bedrijven en instellingen met duizenden medewerkers als minder omvangrijke bedrijven en ZZP’ers van pasklare IT-oplossingen worden voorzien.

Over Dutch ICT

Dutch ICT is een allround IT dienstverlener in het midden tot hogere MKB segment. Net als Avantage is Dutch ICT een van de leidende spelers op het gebied van automatiseringsdiensten en bijbehorende activiteiten in Nederland. Dutch ICT kent haar oorsprong in 1987 en heeft een groeispurt doorgemaakt door de fusie van een drietal bedrijven.

Met de strategische overname van Dutch ICT door Avantage bundelen twee van de grootste IT dienstverleners in het MKB de krachten. Met meer dan 200 medewerkers vormen zij samen een van de grootste partijen in deze markt. Avantage is met deze schaalgrootte beter in staat om aan de klantbehoefte van capaciteit en tegelijkertijd klantintimiteit te voldoen middels kleine branche-specifieke teams van specialisten. Verder biedt deze gerealiseerde schaalvergroting de nodige slagkracht in het voortdurend veranderende IT-landschap.

Voor meer informatie zie: http://avantage.nl/groeien