IRIS CF begeleidt DLG bij verkoop winkeldistributie activiteiten

Daily Logistics Group (DLG)

Daily Logistics Group is een familiebedrijf met al 135 jaar ervaring. DLG haar kracht zit in het nationaal en internationaal verbinden van logistieke stromen, met als uitgangspunt multimodale combinaties (weg, water en spoor). De stromen van en naar het Verenigd Koninkrijk zijn een groot fundament van DLG Dailyfresh en zij blijven daarin uitbouwen. De andere divisies DLG Perishables en DLG Overseas zijn ook fors in ontwikkeling om deze ambities binnen heel Europa en het Verenigd Koninkrijk te verwezenlijken.

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar: https://dlg-logistics.com/ 

De Cornelissen Groep

De Cornelissen Groep is een familiebedrijf dat al jaren gelooft in de kracht van vooruitstrevende logistiek in vitale sectoren. Na de overname groeit het bedrijf toe naar een jaaromzet van €130mio en ruim 1.000 werknemers. Met een sterk transportnetwerk, warehousing, value added logistics en home delivery biedt de Cornelissen Groep een innovatief platform van logistieke oplossingen aan voor onder andere Retail, Foodservice, FMCG en Pharma bedrijven.

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar: https://cornelissen.nl/ 

IRIS CF begeleidt Koninklijke Rotra bij verkoop logistieke activiteiten aan Kuehne + Nagel

Koninklijke Rotra

Familiebedrijf Koninklijke Rotra is opgericht in 1909. Het bedrijf is uitgegroeid tot een top 10 logistieke servicepartner in Nederland en een One Stop Logistics Shop, die expeditie activiteiten per licht, zee en land aanbiedt, evenals warehousing en supply chain management. In 2009 ontving het bedrijf op haar 100e verjaardag de “Koninklijke” aanduiding. Rotra heeft meer dan 925 werknemers in Nederland en België.

Voor meer informatie, zie: www.rotra.eu

Kuehne + Nagel

Meer dan 82.000 werknemers verspreid over 1.300 locaties in meer dan 100 landen, is Kuehne + Nagel Group een van ‘s werelds toonaangevende logistieke bedrijven. De onderneming heeft een sterke marktpositie in luchtvracht-, zeevracht, en landvrachtactiviteiten met een duidelijke focus op segmenten met een hoge toegevoegde waarde, IT-geïntegreerde logistieke oplossingen.

Voor meer informatie, zie: www.kuehne-nagel.com

IRIS CF begeleidt management PUMA Transport & Logistiek bij Management Buy-Out

PUMA Transport & Logistiek

PUMA Transport & Logistiek is specialist in het wegtransport van en naar Duitsland, de Benelux en Frankrijk. Met meer dan 20 jaar ervaring en een betrouwbaar netwerk van internationale en nationale vervoerders kan PUMA elk transport voor haar klanten.

Voor meer informatie zie: www.pumatransport.nl

IRIS CF begeleidt UTI Forwarding bij verkoop aandelenbelang aan Nordian Capital Partners

UTI

UTI is middels diverse werkmaatschappijen actief als wereldwijd full-service expediteur van food en non-food producten overzee. UTI is gespecialiseerd in het vervoeren van gekoelde producten. Jaarlijks verscheept UTI ca. 60.000 TEU voor haar klanten en is daarmee een leidend speler in haar branche.

Nordian Capital Partners

Nordian Capital Partners is in een in Amsterdam gevestigde hands-on investeerder en investeert per heden uit een fonds met een fondsvermogen van € 300M.

Voor meer info, zie: www.nordian.nl

IRIS CF adviseert aandeelhouders Post-Kogeko en Visbeen bij fusie

Post-Kogeko

Post-Kogeko is een allround logistieke dienstverlener met meer dan 35 jaar ervaring in (geconditioneerde) foodlogistiek en een omzet tussen de € 50M – € 75M.

Voor meer informatie, zie: www.post-kogeko.nl

Visbeen Transport

Visbeen is in 90 jaar uitgegroeid tot een betrouwbare partner en gerenommeerde transporteur en vervoert zowel vers- als vriesproducten binnen de Benelux, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Scandinavië. De gerealiseerde omzet ligt tussen de € 50M – € 75M.

Voor meer informatie, zie: www.visbeen.nl

IRIS CF begeleidt DHG bij verwerven van 45% van aandelen Karl Rapp Rotterdam

David Hart Group

DHG is een succesvolle in Schiedam gevestigde ontwikkelaar van logistiek vastgoed in Nederland met een concentratie in het Rotterdamse havengebied. Naast de vastgoedactiviteiten is DHG actief als investeerder in logistieke en haven gerelateerde bedrijven.

Karl Rapp Rotterdam

Karl Rapp Rotterdam is een logistiek dienstverlener gevestigd in Spijkenisse en realiseerde in 2016 een omzet van ruim € 16M. Karl Rapp verzorgt voor haar (gerenommeerde) klanten een totaaloplossing voor opslag en distributie van voornamelijk chemicaliën en aroma’s. De dienstverlening betreft Expeditie (Weg-, Zee- en Luchtvracht), Value Added Handling van de goederen en afhandelen van Douane en fiscale zaken.

De participatie in Karl Rapp is een welkome aanvulling in de portfolio van DHG. Van mogelijke synergie tussen de logistieke bedrijven in de portfolio kan zeker sprake zijn. Deze deelneming is al weer de 8e onderneming waarin DHG participeert. DHG heeft als doelstelling de portfolio van deelnemingen verder uit te breiden.

IRIS CF begeleidt strategische overname van Hacon Holding B.V. door ContainerPLUS B.V.

Hacon Holding B.V.

Familiebedrijf Hacon is in 1927 opgericht en houdt zich, middels diverse werkmaatschappijen, bezig met de verkoop en verhuur van nieuwe en gebruikte containers en de reparatie en klant specifieke modificatie van deze containers. Hiernaast levert Hacon haar klanten ook de mogelijkheid tot opslag en transport van containers.

Voor meer informatie zie: www.hacon-containers.nl

ContainerPLUS B.V.

ContainerPLUS is opgericht in 2008 en is actief in de levering van zowel nieuwe als gebruikte containers en containeronderdelen. De onderneming koopt via langdurig en zeer goed opgebouwde relaties containers uit China en levert deze door heel Europa.

Voor meer informatie zie: www.containerplus.nl

De overname van Hacon door ContainerPLUS brengt synergiën met zich mee vanwege de overlap in activiteiten. Hiernaast heeft de strategische combinatie post-closing alles van inkoop tot modificatie/reparatie van containers zelf in huis.

IRIS CF begeleidt Euro Exotics Holland bij verkoop aandelen aan K&B Transport

The New Logistics Company

Euro Exotics Holland B.V. is onder de handelsnaam The New Logistics Company vanuit Maasluis actief als expediteur van verschillende goederenstromen, waarbij de focus voornamelijk ligt op de expeditie van vers(e) exotisch(e) groenten en fruit vanuit Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. Cliënten van The New Logistics Company kunnen hun import en export van onder andere deze productgroepen volledig laten verzorgen door de onderneming.

De aandeelhouders van The New Logistics Company hebben de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en middels een verkoop aan K&B Transport de continuïteit van de onderneming gewaarborgd.

Voor meer informatie zie: www.tnlc.nl

K&B Transport B.V.

K&B Transport is een in Maasland gevestigde logistieke dienstverlener. De onderneming is met circa 20 trekkers actief in het transporteren van stukgoed en complete ladingen naar binnen- en buitenland. Binnen het familiebedrijf is de tweede generatie aan het roer. Tussen K&B Transport en TNLC bestond reeds een goede klantrelatie. Door de overname van TNLC is K&B Transport in staat voorwaarts te integreren in de logistieke keten.

Voor meer informatie zie: www.kbtransport.nl

IRIS CF begeleidt Transports Vervaeke N.V. bij koop van 100% van de aandelen van Holding Van der Lee Internationaal B.V.

Transports Vervaeke N.V. heeft 100% van de aandelen Holding Van der Lee Internationaal B.V. en haar 100% dochtermaatschappijen overgenomen. IRIS CF heeft Transports Vervaeke N.V. begeleid bij het realiseren van deze transactie. Tevens heeft IRIS CF Transports Vervaeke N.V. begeleid bij het arrangeren van de transactiefinanciering alsmede financiering ten behoeve van investeringen van Transports Vervaeke N.V. en Holding Van der Lee Internationaal B.V. in de komende jaren.

Over Transports Vervaeke

Het Belgische familiebedrijf Vervaeke (opgericht in 1935) is gespecialiseerd in het transport van vloeibare chemicals (zoals ADR-goederen, industriële producten en chemisch afval) en petroleumproducten over de weg. Daarnaast biedt Vervaeke verschillende ondersteunende logistieke diensten. Vervaeke is marktleider op het gebied van ADR-transport in België.

Over Van der Lee

Het Nederlandse familiebedrijf Van der Lee (opgericht in 1919) is actief op het gebied van transport van gevaarlijke en ongevaarlijke vloeistoffen over de weg. Van der Lee heeft een nummer één positie verworven op het gebied van ‘coated transport’ in Nederland en behoort zij tot de top 5 op het gebied van bulkvervoer van gevaarlijke stoffen (ADR).

Middels de strategische acquisitie van Van der Lee door Vervaeke ontstaat een leidende speler in de Benelux op het gebied van wegtransport van vloeibare chemicals en ADR-goederen in het ARRRA-cluster (Anterwerpen-Rotterdam-Rührgebied), welke meer dan 40% van de Europese chemische markt vertegenwoordigt. De combinatie realiseert een omzet van ruim € 110M, heeft een vloot van 700 trekkers, meer dan 1.000 tankopleggers en een team van 900 medewerkers. Middels de strategisch gelegen locaties van beide ondernemingen bestrijkt de combinatie een groot deel van West-Europa. De combinatie is marktleider in het segment basic chemicals in de Benelux (top 5 speler in Europa) en verwerft respectievelijk een nummer 2 en 3 positie op het gebied van chemische en ADR-goederen transport in de Benelux.

Lees voor meer informatie het persbericht en zie www.vervaeke.com en www.vanderlee.nl.

Opticool B.V.

Over Agro Merchants Group

Agro Merchants Group is een private equity onderneming met de ambitie om wereldwijd een netwerk op te bouwen van ondernemingen in gekoelde logistieke services. De belangrijkste investeerder in deze groep is Oaktree Capital Management, een van de grootste mondiale spelers op het gebied van asset manament met circa € 90 miljard onder beheer.

Over Opticool

Opticool is de serviceprovider op het gebied van op- en overslag van vers fruit in de haven van Rotterdam. Opticool biedt een totaalpakket aan logistieke diensten en neemt vanaf de aankomst van het fruit in Rotterdam of Antwerpen, tot aan het moment van afleveren, het gehele logistieke proces uit handen voor haar klanten en partners.