IRIS CF adviseert uitgekochte aandeelhouder bij waardering van Jord Oil & Gas Systems B.V.

Jord Oil & Gas Systems B.V.

Jord is succesvol actief als EPC-supplier (Engineering, Procurement and Contracting) voor de olie & gasindustrie. Jord voert wereldwijd projecten uit voor een gerenommeerd klantenbestand. Jord Oil & Gas Systems B.V. is een dochter van het in Australië gevestigde Jord International Pty Ltd.

Voor meer informatie zie: https://www.jord.com.au/

IRIS CF begeleidt Corrosion bij verkoop aan Nordian Capital Partners

Corrosion​

Corrosion is gespecialiseerd in de in-house ontwikkeling, productie en verkoop van state-of-the-art ICCP, ICAF en UV-C systemen en spares. Deze systemen beschermen o.a. offshore windparken, schepen en boorplatformen tegen roestvorming en ‘marine growth’. Corrosion is uitgegroeid tot marktleider in haar niches en heeft locaties in Nederland, Duitsland, Frankrijk, China en Vietnam.​

Voor meer informatie, zie: www.corrosion.nl​

Nordian Capital Partners​

Nordian Capital Partners is in een in Amsterdam gevestigde hands-on investeerder en investeert per heden uit een fonds met een fondsvermogen van € 300M.​

Voor meer informatie, zie: www.nordian.nl​

IRIS CF begeleidt Metagro bij koop van Merford Cabins

Metagro Groep

Metagro Groep is middels diverse werkmaatschappijen actief in de ontwikkeling en productie van cabines (incl. onderdelen), containers, geluidsisolatie en omkastingen voor zwaar materieel. Tevens is Metagro gespecialiseerd in het kathodisch dompellakken (KTL), poedercoaten en natlakken van metalen halffabricaten en eindproducten. Hierbij is het in staat om seriematige productie af te leveren alsmede gebaseerd op specifieke wensen van de klant. Metagro is gevestigd in Schelluinen en heeft een klantportfolio verspreid over diverse marktsegmenten.

Voor meer informatie zie: www.metagro.nl

Merford Cabins

Merford Cabins, onderdeel van Merford Groep, is tevens actief in de ontwikkeling en productie van cabines (incl. onderdelen) voor zwaar materieel.

Voor meer informatie zie: www.merford.com

Strategische combinatie

Met de strategische overname van Merford Cabins door Metagro als directe concurrenten, is Metagro in staat grotere volumes te produceren en brengt de onderneming verdere diversificatie in haar klantportfolio aan cq. breidt het deze verder uit.

IRIS CF begeleidt Freshfilter Global bij koop van Ventox

Freshfilter en Ventox

Freshfilter en Ventox zijn beiden actief op het gebied van overdrukfiltersystemen welke met name worden geïnstalleerd op graafmachines die actief zijn in een vervuilde omgeving (stof, asbest, vuilstort etc.) en dienen ter bescherming van de chauffeur. Naast het leveren van de systemen is de onderneming ook actief met het (na)leveren van filters en (her)keuringen van de systemen waarvoor in Nederlands strikte Arbo-regelgeving geldt. Zie ook www.freshfilter.nl en www.ventox.nl

Door de combinatie verstevigd de groep haar marktleiderschap in Nederland.

IRIS CF begeleidt Dubbeldam Groep bij verkoop Dubbeldam Schade aan management

Dubbeldam Schade

Opgericht in 1967 vormt Dubbeldam Schade de basis van de Dubbeldam Groep. De onderneming is vanuit een drietal vestigingen (Hardinxveld-Giessendam, Dordrecht en Papendrecht) actief in het herstel van voertuigen tot ca. 3.500 kg. De focus ligt op dagherstel en technisch herstel. Dubbeldam Schade is en FOCWA-erkend bedrijf. Dubbeldam Schade is onderdeel van het landelijk dekkend AAS Schadeherstel netwerk.

Voor meer info, zie: www.dubbeldamschade.nl

Management Buy-Out

Huidig vestigingsmanager Dordrecht (en minderheidsaandeelhouder van deze vestiging) heeft een meerderheid van de aandelen Dubbeldam Schade gekocht. Met meer dan 30 jaar ervaring in de schadeherstelsector en meer dan 3 jaar ervaring binnen Dubbeldam Schade zal deze de onderneming naar het volgende niveau tillen.

IRIS CF begeleidt Elektrotechnisch Installatiebedrijf Bouma bij verkoop aan ETB de Noord

Elektrotechnisch Installatiebureau Bouma

Elektrotechnisch Installatiebureau Bouma, opgericht in 1903, biedt diensten op het gebied van installatie en onderhoud van licht-, kracht-, brandmeld- en verwarmingsinstallaties voor de zakelijke markt. Voor meer informatie zie: www.boumaelektrotechniek.nl

ETB de Noord

ETB de Noord engineert, installeert en onderhoud (elektrotechnische) installaties in uiteenlopende sectoren. De onderneming is gespecialiseerd in (nieuwbouw-)installaties en onderhoud in de utiliteit en woningbouw. Voor meer informatie zie: www.etbdenoord.nl

IRIS CF begeleidt management van T.H.O. Jonker bij Management Buy Out

T.H.O. Jonker

T.H.O. Jonker is (middels diverse interne divisies) een totaalaanbieder met betrekking tot stoominstallaties met ca. 100 werknemers in dienst. Jonker is zowel actief in de installatie cq. appendage van installaties alsmede het periodiek onderhoud van stoominstallaties en toebehoren (tevens aangaande de watervoerende systemen van de installaties).

Voor meer informatie zie: www.ketelonderhoudjonker.nl

IRIS CF begeleidt Taniq bij uitkoop van aandeelhouder

IRIS CF begeleidt Santon Group bij verkoop aan discoverIE Group PLC

Santon Group

Santon Groep is een Nederlandse onderneming die zich heeft gespecialiseerd in ontwerp en fabricage van schakelaars. Zo maakt de onderneming onder andere elektromechanische schakelaars die door een patent worden beschermd en onder meer worden gebruikt in de zonne-energiesector, transport en industrie. Santon is gevestigd in Rotterdam en heeft verkoopkantoren in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Voor meer informatie zie: www.santonswitchgear.com

discoverIE Group PLC

discoverIE (LSE: DSCV) is een beurgenoteerde Engelse onderneming gespecialiseerd in het ontwerp en fabricage van innovatieve elektronische componenten. De onderneming heeft ca. 3800 medewerkers is gevestigd in continental Europa, UK, China, Sri Lanka, India en Noord-Amerika.

Voor meer informatie zie: www.discoverieplc.com

IRISCF begeleidt Packaging Products & Services B.V. bij koop van 100% van de aandelen van Buhrs B.V.

Buhrs

Buhrs ontwikkelt en bouwt als wereldwijd marktleider ‘end of line’ automatiseringsoplossingen in de Print & Mail en Food & Beverage industrie. De onderneming is gevestigd in Zaandam (hoofdkantoor) en realiseert een omzet tussen de € 10M – € 20M, waarbij export een grote rol speelt.

Voor meer informatie zie: www.buhrs.com.

Hitech Group

Hitech Group is een groep van zelfstandige bedrijven die, centraal aangestuurd, als system supplier, verlengde werkplaats en partner van OEM bedrijven functioneert.

Voor meer informatie zie: www.hittech.nl.