IRIS CF begeleidt Avantage Groep bij verkoop aan Ricoh

Avantage Groep

Het in Rotterdam gevestigde Avantage Groep is een IT managed service provider voor het Nederlandse MKB. De onderneming is gespecialiseerd in de Microsoft cloud oplossingen en heeft een eigen digitale werkplek ontwikkelt genaamd ‘GO’. Avantage Groep wenst verder in te zetten op het ontwikkelen en implementeren van productiviteit georiënteerde oplossingen bij haar klanten.

Voor meer informatie zie: https://www.avantage.nl/

Ricoh

Het in Japan beurgenoteerde Ricoh levert diensten op het gebied van document management, consultancy, software en hardware aan bedrijven over de hele wereld.

Voor meer informatie zie: https://www.ricoh.nl/

Strategische combinatie

De strategische overname is gebaseerd op de door Ricoh gevoerde strategie om verder te diversifiëren in IT services.

IRIS CF begeleidt Venéco Beheer B.V. bij de koop van aandelen van DB+ B.V.

Venéco

Opgericht in 1995, heeft Venéco zich ontwikkeld tot een ‘one-stop shop’ van IT-oplossingen. Venéco focust zich hoofdzakelijk op cloudoplossingen, het leveren van high-end hard- en software en aanpalende consultancy en support- & onderhoudswerkzaamheden.

Voor meer informatie zie: https://www.veneco.nl/ 

DB+

DB+ biedt geïntegreerde telecom-oplossingen op maat, waarbij de onderneming zich met name richt op het resellen van grote namen in dit segment zoals o.a. Vodafone, KPN en T-Mobile. DB+ onderscheidt zicht door haar A+ klantapproach, wat in een aantal exclusieve partnerships heeft geresulteerd.

Voor meer informatie zie: https://www.dbplus.nl/

Strategische combinatie

Als gevolg van de strategische overname wordt het dienstenpakket van de ‘one-stop shop’ en daarmee de propositie van de combinatie nog completer. Daarnaast zal kruisbestuiving ontstaan door het aanbieden beide diensten bij bestaande klanten.

IRIS CF begeleidt T&T Vertrouwd Verbonden bij verkoop aan Exxellence Groep

T&T Vertrouwd Verbonden

T&T is een ICT-dienstverlener van SaaS oplossingen voor afnemers in overheden en (semi)publieke instellingen. T&T ontwikkelt en exploiteert software en applicaties op het gebied van real-time digitale uitwisseling van vertrouwelijke gegevens, waaronder Basisregistraties, het Handelsregister, de Berichtenbox en de ontsluiting daarvan.

Voor meer informatie zie: www.vertrouwdverbonden.nl

Exxellence

Exxellence is een aanbieder van softwareoplossingen waarmee overheden en (semi)publieke organisaties zaakgericht kunnen werken. Middels haas zaaksystemen en selfservice CRM stelt Exxellence haar klanten in staat verbindingen te leggen tussen overheden en inwoners, systemen en processen. Het doel is om efficiënte processen en een geoptimaliseerde dienstverlening te creëren.

Voor meer informatie zie: www.exxellence.nl

Main Capital Partners

Main Capital Partners is een strategische investeerder met een focus op de softwaresector in de Benelux, DACH en Nordics regio’s. Doel is succesvolle partnerships op te bouwen met management teams en andere stakeholders, om op deze manier grotere softwaregroepen op te bouwen. Main heeft ca. € 1 miljard aan vermogen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen en groeiende softwarebedrijven. Voor meer informatie zie: www.main.nl

IRIS CF begeleidt Schouw Informatisering bij verkoop aan Aptean

Schouw Informatisering

Schouw Informatisering is opgericht in 1998 door John Schouw. Het bedrijf adviseert en automatiseert voedingsmiddelenbedrijven wereldwijd met haar food specifieke, innovatieve softwareoplossing Foodware 365. Een platform oplossing die gebaseerd is op Microsoft Dynamics 365 for Finance & Operations en Microsoft Dynamics 365 Business Central. Schouw is gevestigd in Etten-Leur, heeft meer dan 145 werknemers in dienst en bedient meer dan 300 food klanten wereldwijd.

Voor meer informatie, zie: www.schouw.org en www.schouw.org/nl/actueel/actueel/2019/persbericht-aptean-neemt-schouw-over

Aptean

Aptean is wereldwijd leverancier van bedrijfskritische, industrie specifieke softwareoplossingen. Aptean’s industrie gerichte ERP en logistieke oplossingen adresseren de unieke uitdagingen die kenmerkend zijn voor productie- en handelsbedrijven in de procesindustrie. De oplossingen van Aptean zijn ontwikkeld voor bedrijven die specifieke markten bedienen, zoals financiën, gezondheidszorg, biotech en farmaceutische producten. Meer dan 3.900 organisaties in meer dan 20 industrieën, in 54 landen vertrouwen op de oplossingen van Aptean voor de ondersteuning van hun kernprocessen in de dagelijkse operatie. 

Voor meer informatie, zie: www.aptean.com

IRIS CF begeleidt TWNKLS bij verkoop aan PTC Inc

TWNKLS

Opgericht is 2011, is TWNKLS een pionier in innovatieve augmented reality en computer vision technologie. Met de implementatie van AR-oplossingen bij een aantal gerenommeerde klanten (o.a. IKEA en Lamborghini) heeft TWNKLS de afgelopen jaren meer dan 10 prijzen weten binnen te slepen, zowel nationaal als wereldwijd. De onderneming heeft meer dan 20 developpers in dienst welke continu werken aan nieuwe oplossingen voor klanten.

Voor meer info, zie: www.twnkls.nl

PTC

Het Amerikaanse PTC Inc. Is wereldwijd actief als voorloper in de digitale transformatie met o.a. augmented reality voor een breed scala aan sectoren. PTC is met een jaarlijkse omzet van meer dan € 1 mld, activiteit in meer dan 30 landen en een notering aan de NASDAQ een leidende speler in haar markt.

Voor meer info, zie: www.ptc.com

IRIS CF begeleidt Sequint B.V. bij overname door Crayon Group Holding ASA

Sequint

Het in Rotterdam gevestigde Sequint begon in 1999 als een reseller van software ontwikkeltools, met klanten variërend van IT-afdelingen van middelgrote bedrijven tot individuele softwareontwikkelaars. Deze klanten zijn goed thuis in de technische kant van de software die zij gebruiken, maar missen vaak kennis over softwarelicenties. Als gevolg daarvan begon Sequint licentie expertise op te bouwen als een manier om waarde toe te voegen aan klantrelaties. Het bedrijf heeft momenteel een sterke positie op de Nederlandse markt door meer dan 300 unieke partners te bedienen die als Managed Service Providers actief zijn.

Voor meer informatie zie: www.sequint.nl

Crayon Group Holding ASA

Crayon Group Holding ASA is een beursgenoteerd toonaangevend IT-adviesbureau op het gebied van software en digitale transformatiediensten. Met unieke IP-tools en bekwame medewerkers helpt Crayon de ROI van zijn klanten te optimaliseren door complexe investeringen in softwaretechnologie. Crayon heeft ruime ervaring met het optimaliseren van volume software licensing, digitale engineering, voorspellende analyses en helpt haar klanten bij alle fasen van het proces van een digitale transformatie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Oslo, Noorwegen, en het bedrijf heeft meer dan 1.300 medewerkers in 43 kantoren wereldwijd.

Voor meer informatie zie: www.crayon.com

IRIS CF begeleidt Gonen Automation Services B.V. bij verkoop aan AtiQx Holding B.V.

Gonen Automation Services

Gonen Automation is succesvol actief in het leveren van een breed scala aan (software- en hardware-)producten voor datacollectie en de verwerking daarvan, zoals o.a. tijdsregistratie, urenverantwoording, toegangscontrole en gebouwregistratie. Hiernaast verzorgt Gonen Automation ook het advies vooraf door een specialist en begeleiding cq. ondersteuning door professionals.

Voor meer info, zie: www.gonen.nl

AtiQ Holding

AtiQx heeft met Atimo Personeelstechniek, TransQuest Tag & Tracing Solutions, TQ-Lab en Smartteq diverse werkmaatschappijen actief in (de ontwikkeling van en) het aanbieden van o.a. tijdregistratie, urenverantwoording, work force management, gebouwgebruik alsmede het onderhoud, en support na implementatie. De organisatie telt 50+ medewerkers en is met meer dan 2.000 klanten marktleider in haar branche.

Voor meer info, zie: www.atimo.nl

IRIS CF begeleidt DTA Telecom bij verkoop van 100% van de aandelen aan MC DATA

DTA Telecom

DTA Telecom, opgericht in 2000, is gevestigd in Hellevoetsluis en uitgegroeid tot een vooraanstaande telefonie- en datacomspecialist in de regio Zuidwest Nederland.

Voor meer informatie zie: www.dtatelecom.nl

MC DATA

MC Data, tevens gevestigd in Hellevoetsluis, is met name actief op het gebied van ICT hardware, software, telefonie en het verzorgen van helpdesk beheer.

Door de overname van DTA Telecom verstevigd MC Data haar positie in de regio en specialiseert het zich verder op het gebied van telefonie- en datacom.

Voor meer informatie zie: www.mcdata.nl

IRIS CF begeleidt WIS bij verkoop 100% van de aandelen aan ParentPay Ltd

WIS

WIS, opgericht in 2003 en gevestigd in Gouda, is uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van digitale facturatie en communicatie voor scholen in het voorgezet onderwijs in Nederland. De communicatie-oplossing van WIS was de eerste dienst met een directe koppeling met de leerlingadministratie in Nederland. Het nieuwste product, WIS Communicator i.c.m. WIS Portal, is een krachtige oplossing die ouders toegang geeft tot nieuws, cijfers, huiswerk, roosters, e-mails en facturen. Met WIS Collect kunnen scholen veilig, transparant en kostenbesparend de schoolkosten factureren aan ouders en studenten.

Voor meer informatie zie: www.wis.nl

ParentPay Ltd

ParentPay is de marktleider op het gebied van online betalingen en ouderbetrokkenheid voor scholen en families. Het ParentPay-platform levert de mogelijkheid voor online betalingen, inzicht in inkomsten en mogelijkheid voor administratie van lunchgeld voor scholen, lokale instanties en cateraars. De producten van ParentPay zorgen ervoor dat meer dan 12.500 scholen in het Verenigd Koninkrijk tijd en kosten besparen door ruim vier miljoen ouders de mogelijkheid te geven snel en veilig de schoolkosten te betalen en daarnaast betrokken te blijven bij de educatie van hun kinderen.

Voor meer informatie zie: www.parentpay.com

IRIS CF begeleidt INITI8 B.V. bij de uitkoop van een voormalig aandeelhouder

INITI8 B.V.

INITI8 helpt via een Business Intelligence as a Service (‘BIaaS’) model zorgaanbieders, zorgnetwerken en zorgafnemers om de veranderende complexiteit van informatiestromen bestuurbaar te houden middels zelf ontwikkelde software.

Voor meer informatie zie: www.initi8.nl