IRIS CF begeleidt Aeves Benefit bij verkoop aan Gate Invest

Aeves Benefit

IRIS CF heeft in 2016 Aeves begeleid bij de aankoop van Benefit Inkoopadviesgroep. Door deze acquisitie is de onbetwiste marktleider ontstaan op het gebied van detachering en consultancy met betrekking tot het inkoopdomein in Nederland. De sterk winstgevende groep realiseert een omzet van € 25M+. Om de geïdentificeerde groeikansen te kunnen benutten en te ondersteunen zijn wij met de aandeelhouders van AevesBenefit op zoek gegaan naar een financiële partner die is gevonden in Gate Invest. Voor meer informatie zie www.aevesbenefit.com

Gate Invest

Gate Invest is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die zich richt op investeringen in kleine tot middelgrote ondernemingen. Gate investeert uit een fonds van € 127,5M. Gate Invest is een actieve investeerder die ondernemend kapitaal biedt aan ondernemers en management teams, om die in staat te stellen hun groeiambities te realiseren. Voor meer informatie zie www.gate-invest.nl

IRIS CF begeleidt Staffing Management Services bij verkoop aan HeadFirst Source Group

Staffing MS

Staffing MS is opgericht in 2008 en sindsdien actief als expert op het gebied van inhuur van flexibele arbeid. Het is de eerste volledig neutrale, onafhankelijke Managed Service Provider en staat vooral bekend als specialist in het marktplaatsprincipe. Zo is het een vooraanstaande leverancier van het Dynamisch Aankoop Systeem (DAS), waarmee (semi-)overheidsorganisaties conform de Europese aanbestedingsregels externe professionals kunnen inhuren. Staffing MS werkt voornamelijk voor gemeenten, onderwijs- en zorginstellingen in Nederland, maar ook voor grote internationale profit organisaties met vestigingen in diverse Europese landen. Het beheert voor ruim 100 miljoen euro aan inhuur van externe professionals voor deze opdrachtgevers.

HeadFirst

HeadFirst Source Group is de marktleider op het gebied van inhuur van externe professionals; matchmaking, contracting en payrolling. Dagelijks werken circa 5.000 professionals bij ruim honderd opdrachtgevers in de Benelux, waarmee ze een jaaromzet realiseren van circa 500 miljoen euro. Onderdeel van HeadFirst Source Group zijn HeadFirst, Source, Proud Company en Designated Professionals.

Strategische fit

Vanwege haar positie in de nichemarkt, past Staffing Management Services uitstekend bij de dienstverlening van HeadFirst Source Group. Benoemde voordelen van de overname zijn o.a.:

  • versteviging van het marktleiderschap van HeadFirst Source Group;
  • uitbreiding in diversiteit aan flex-dienstverlening aan (potentiële) opdrachtgevers;
  • verbreding van het opdrachtgeverportfolio naar ‘nieuwe’ branches;
  • sterke impuls aan internationale ambities d.m.v. toevoeging MSP-dienstverlening, waar veel gebruik van wordt gemaakt door multinationals.

Zie voor het volledige persbericht: www.headfirstsourcegroup.com/media-relations/

IRIS CF begeleidt aandeelhouders Palladio bij toetreding Antea Participaties

Palladio Groep

Palladio Groep is een consultancybureau dat zich richt op adviesopdrachten en interim-management voor de Nederlandse overheid en semi-publieke instellingen. Het bedrijf is marktleider op het gebied van integrale projectbeheersing van (grote) meerjarige projecten in de fysieke leefomgeving zoals wegen, vaarwegen, spoorwegen en dijken). Palladio is ontstaan in 1997 en behaalt in 2017 een omzet van naar verwachting circa € 12 miljoen. Het bedrijf heeft een goede financiële performance.

Antea Participaties

Antea Participaties in Den Haag is een investeringsmaatschappij gericht op het Midden- en Kleinbedrijf. Zij verstrekt groeifinanciering, neemt deel in ondernemingen via een MBI of MBO (waarbij de DGA wil verkopen) of in pre-exits waarbij de DGA een deel van de aandelen verkoopt en nog een aantal jaren operationeel betrokken blijft en samen met Antea werkt aan een exit of opvolging.

IRIS CF begeleidt Enginear B.V. bij inkoop minderheidsaandeelhouder

Enginear B.V.

Enginear, opgericht in 2013, houdt zich bezig met de detachering en werving & selectie van jong, hoogopgeleid talent in het vakgebied van de gebouwde omgeving. De focus ligt op studenten en jonge ingenieurs tot 4 jaar werkervaring in de vakgebieden: Civiele Techniek, Bouwkunde, Verkeer en Mobiliteit, Planologie en ruimtelijke ordening, Geo-informatica en Kust- en zee management. Enginear onderscheidt zich door een innovatieve inpak en een aanzienlijk lagere price setting, waardoor zij het gat opvullen tussen ‘gratis’ werving (social media) en de duurdere detachering.

Voor meer informatie zie: www.enginear.nl

IRIS CF begeleidt DHG B.V. bij aankoop 100% aandelen M.P.S. Personnel Services B.V.

DHG

DHG belegt in vastgoed en heeft een portefeuille opgebouwd met een waarde van circa € 400 miljoen, daarnaast ontwikkelt de onderneming hoogwaardige vastgoedprojecten. Naast de vastgoedactiviteiten is DHG actief als investeerder in logistieke en haven gerelateerde bedrijven. DHG heeft de doelstelling om haar portfolio van deelnemingen in dit segment verder uit te breiden.

Peinemann

Peinemann is vanuit haar hoofdkantoor in Hoogvliet actief met de verhuur en verkoop van kranen, heftrucks, hoogwerkers, equipment. Daarnaast levert Peinemann aanpalende services zoals tijdelijk personeel, service en onderhoud van materieel. Met een omzet van circa € 100 miljoen is Peinemann één van de grotere spelers op dit gebied in Nederland. De detachering en uitzend activiteiten van dochteronderneming M.P.S. Personnel Services B.V. werden niet core business gezien wat Peinemann heeft doen besluiten om dit bedrijfsonderdeel te verkopen aan DHG.

M.P.S. Personnel Services B.V.

MPS levert op tijdelijke basis o.a. operators, heftruckchauffeurs, logistiek medewerkers, magazijnpersoneel, riggers, vrachtwagenchauffeurs aan aansprekende klanten in de Rotterdamse haven. Dagelijks zijn er via MPS circa 80 arbeidskrachten aan het werk. Tevens verzorgt MPS opleidingen op locatie of bij MPS in Hoogvliet zoals hoogwerker opleiding, reachtruck opleiding, basis veiligheid VCA (B-VCA), veiligheid voor operationeel leidinggevenden (VCA-VOL).

De acquisitie van MPS is gelijktijdig gerealiseerd met de acquisitie door DHG van 100% van de aandelen van VPR Detachering B.V. en Uitzendbureau VPR B.V. Door de combinatie van deze drie bedrijven is een sterk winstgevende uitzendgroep ontstaan met meer dan € 20 miljoen omzet met een focus op logistiek personeel werkzaam in de Rotterdamse haven. Dagelijks zijn er via de groep circa 300 arbeidskrachten werkzaam in de regio Rotterdam-Rijnmond. Na een integratie tot één groep, is het de ambitie om de combinatie verder te laten groeien (autonoom en door middel van acquisities).

IRIS CF begeleidt DHG B.V. bij koop 100% aandelen VPR

DHG

DHG belegt in vastgoed en heeft een portefeuille opgebouwd met een waarde van circa € 400 miljoen. Daarnaast ontwikkelt de onderneming hoogwaardige vastgoedprojecten met een concentratie in het Rotterdamse havengebied. Naast de vastgoedactiviteiten is DHG actief als investeerder in logistieke en haven gerelateerde bedrijven. DHG heeft de doelstelling om haar portfolio van deelnemingen in dit segment verder uit te breiden.

VPR Detachering B.V. en Uitzendbureau VPR B.V. (VPR)

VPR levert tijdelijk personeel (detacheren/uitzenden) met een focus op logistieke functies, operationele en technische functies, customer service, secretariële en administratieve functies en financiële en boekhoudkundige functies. Dagelijks zijn er via VPR circa 225 arbeidskrachten aan het werk. De onderneming is vanuit haar kantoor in Spijkenisse voornamelijk actief in de regio Rotterdam-Rijnmond. VPR heeft in een relatief korte periode een sterke positie verworven in de Rotterdamse haven vanwege succesvolle samenwerkingsverbanden met gerenommeerde partijen.

De acquisitie van VPR is gelijktijdig gerealiseerd met de acquisitie door DHG van 100% van de aandelen van M.P.S. Personnel Services B.V. van Peineman Mobilift Group B.V. Door de combinatie van deze drie bedrijven is een succesvolle uitzendgroep ontstaan met meer dan € 20 miljoen met een focus op logistiek personeel werkzaam in de Rotterdamse haven. Dagelijks zijn er via de groep circa 300 arbeidskrachten werkzaam in de regio Rotterdam-Rijnmond. Na een integratie tot één groep, is het de ambitie om de combinatie verder te laten groeien (autonoom en door middel van acquisities).

IRIS CF heeft Staffing MS bijgestaan bij herstructurering aandelenkapitaal

Staffing MS

Staffing MS is een onafhankelijke managed service provider in de markt voor flexibele arbeid.

Voor meer informatie zie: staffingms.com

Aeves Groep B.V.

Aeves Groep B.V.

Met de overname van Benefit door Aeves ontstaat dé partner om de beste en snelste inkoopoplossingen te leveren. De nieuwe organisatie onderscheidt zich in de markt door kennis van inkoop enerzijds en kwaliteit en opleiding van medewerkers anderzijds. Met ongeveer tweehonderd professionals aan het werk levert het bedrijf een verdere bijdrage aan de professionalisering van het vakgebied inkoop.

Benefit is sinds 1997 actief in de inkoopdienstverlening en heeft een gedegen reputatie opgebouwd. Aeves bestaat sinds 2011 en positioneert zich als een professionele dienstverlener voor de hele commerciële keten. Met elkaar zijn Aeves en Benefit de marktleider in het inkooplandschap: een stabiele, robuuste partij die autonoom zal doorgroeien.

Voor meer informatie zie: www.aeves.nl en www.benefit.nl

The House of HRmtc N.V.

The House of HRmtc N.V.