IRIS CF begeleidt YellowKorner bij de verkoop aan Kunst.nl

YellowKorner Nederland

YellowKorner is een internationaal franchiseconcept bestaande uit wereldwijd 75+ kunstgaleries waar hedendaagse fotografie wordt aangeboden. De aangeboden collectie van veelal vooraanstaande- en/of talentvolle fotografen kent een exclusief karakter vanwege beperkte oplage en verschillende maatvoering, maar wel betaalbaar voor een groter publiek. YellowKorner realiseert sinds de oprichting in 2006 een sterke groei vanwege het succes van de franchiseformule, waardoor snel internationale groei is gerealiseerd zodanig dat YellowKorner actief is in 20+ landen waaronder in Nederland sinds 2014.

Kunst.nl (deelneming van Karmijn Kapitaal)

Kunst.nl is met 40 werknemers en ca. 1600 klanten (voornamelijk bedrijven en organisaties) marktleider in zakelijke kunstverhuur in Nederland en België.

Karmijn Kapitaal

Karmijn Kapitaal is gevestigd in Amsterdam en heeft als participatiemaatschappij verschillende deelnemingen in met name het Nederlandse midden- en klein bedrijf. Voor meer informatie over Karmijn Kapitaal zie website: www.karmijnkapitaal.nl

Door de activiteiten van YellowKorner Nederland toe te voegen aan de Kunst.nl groep kan het zich naast de zakelijke markt ook richten op de particuliere markt, waardoor de overname in lijn ligt met de groeistrategie van Kunst.nl (Karmijn Kapitaal).

IRIS CF begeleidt The Nomad Company B.V. bij verkoop van 100% van de aandelen aan Nederlands MerkGoed

The Nomad Company

The Nomad Company is onder handelsnaam ‘Nomad’ actief in de ontwikkeling, productie en verkoop van outdoor kleding en toebehoren. Hierbij valt te denken aan, tassen/rugzakken, slaapzakken en –matten en tenten. Nomad is reeds 40 jaar een gevestigde naam in de branche voor outdoor gear.

Voor meer informatie verwijzen wij naar: www.nomad.nl

Nederlands Merkgoed

Nederlands MerkGoed, gevestigd in Haarlem, is een onafhankelijke participatiemaatschappij die actief deelneemt in karakteristieke bedrijven met een toonaangevende positie in haar marktsegment. Portfoliobedrijven zijn onder andere: Dita, Ranja en BenBits. De partners van Nederlands Merkgoed hebben een bewezen achtergrond in business to consumer markten.

Voor meer informatie verwijzen wij naar: www.nederlandsmerkgoed.nl

Strategische fit

Vanwege haar positie in de nichemarkt past The Nomad Company uitstekend in de portfolio van Nederlands Merkgoed. Doelstelling is om de leidende positie van The Nomad Company door de inbreng van groeifinanciering en hands-on management in Nederland en Europa verder te verstevigen.

IRIS CF begeleidt aandeelhouders Yepp bij verkoop aan Thule Group

Yepp

GMG Holding is sinds 2007 onder de leiding van Michel Krechting uitgegroeid tot een wereldwijde speler op het gebied van fietszitjes onder het bekende merk Yepp. Yepp is uitgegroeid tot markleider in meerdere Europese landen (waaronder in Nederland) met de Yepp Maxi en Yepp Mini.

Thule Group

Het aan de Nasdaq in Stockholm genoteerde Thule Group is onder eigen merk actief op het gebied van producten voor de actieve consument. De acquisitie van Yepp past goed in haar strategie de productgroep ‘Active with Kids’ verder uit te bouwen.

Thule Group verkoopt haar producten in 139 landen. Er werken meer dan 2.000 mensen voor de Thule Group op negen productie locaties en meer dan 35 sales locaties wereldwijd. De omzet in 2015 bedroeg circa € 500 miljoen.

Voor meer informatie zie: www.yepp.nl en www.thulegroup.com

RioCapto B.V.