IRIS CF begeleidt Tropicenter bij verkoop aan Synergia Capital Partners

Van der Arend Tropical Plantcenter

Met eigen kwekerijen in zowel Nederland als in het buitenland is Van der Arend Tropical Plantcenter een toonaangevende speler in de niche van hoger segment (sub)tropische kamerplanten. Tropical Plantcenter beschikt over een breed assortiment (sub)tropische planten welke veelal kwekersrechtelijk beschermd zijn. Daarnaast heeft Tropical Plantcenter een exclusieve samenwerking met Greencre8 voor de ontwikkeling van de Sansevieria TOP-line. Tropical Plantcenter is tevens Europese marktleider in winterharde palmen. Met eigen kwekerijen in Frankrijk levert het onder de merknaam “Eagle Palms” hoge kwaliteit winterharde palmbomen. 

Met Synergia zal het bedrijf zich toeleggen op verdere innovatie, internationalisatie en verbreding van het productassortiment en heeft het meer slagkracht gekregen om koploper te worden in een consoliderende sector door middel van overnames.

Voor meer informatie: www.tropicenter.com

Synergia

Synergia Capital Partners is een onafhankelijke participatiemaatschappij die sinds haar oprichting in 1999 investeert in Nederlandse middelgrote bedrijven actief in agri & food, industriële productie, business to business software en (zorg)dienstverlening. Synergia is gefinancierd door Nederlandse topondernemers en investeert in bedrijven vanuit de gedachte dat de combinatie van kennis en kapitaal tot grote meerwaarde leidt. Dit netwerk van ondernemers wordt dan ook geregeld betrokken om de waarde-creatie van haar deelnemingen te helpen versnellen. 

De investering in Tropical Plantcenter is een deelneming vanuit haar vijfde fonds (2020: €100m+) na eerdere investeringen in For Ever Gladiolen en de Viscon Group.Voor meer informatie: www.synergia.nl 

IRIS CF begeleidt Boot & Dart Beheer bij uitkoop van minderheidsaandeelhouder

Boot & Dart Beheer B.V.​

Houdstermaatschappij Boot & Dart Beheer B.V. is, middels haar diverse werkmaatschappijen zoals Boot & Dart Boomkwekerijen en Giffioen Wassenaar, een leidende speler in de kweek van en handel in groen voor de institutionele en retail markt. Vanuit hoofdlocatie in Boskoop, waar een nieuwbouwpand op korte termijn betrokken wordt, worden grootschalige projecten uitgevoerd voor o.a. gemeenten in een groot deel van Europa. Met een areaal van meer dan 120 hectare behoort Boot & Dart tot een van de grootste en succesvolste kwekerijen van Nederland.  ​

Boot & Dart Boomkwekerijen B.V. ​

Ontstaan uit de krachtenbundeling van de twee bedrijven Boot & Co Boomkwekerijen B.V. en Darthuizer B.V., twee bedrijven met een jarenlange historie in de boomkwekerijsector. Boomkwekerij Darthuizer is al sinds 1924 gespecialiseerd in het kweken van een breed assortiment beplanting. Boot & Co Boomkwekerijen heeft in de afgelopen 65 jaar bewezen een kwalitatief hoogstaand, modern en eigentijds product aan voornamelijk de institutionele markt te leveren. Voorbeelden van producten zijn heesters, straat- en laanbomen en verschillende bloemen. Jaarlijks realiseert Boot & Dart Boomkwekerijen ca. € 25M omzet.​

Voor meer informatie, zie: http://bootendart.nl/​

Griffioen Wassenaar B.V. ​

Een familiebedrijf dat vaste planten kweekt voor de institutionele markt (openbaar groen) en voor de retail (tuincentra) met een succesvol eigen concept. Jaarlijks realiseert Griffioen ca. € 10M omzet.​

Voor meer informatie, zie: www.griffioenwassenaar.nl/ ​

IRIS CF begeleidt Boot & Dart Beheer B.V. bij koop aandelenbelang Griffioen Wassenaar B.V.

Boot & Dart Boomkwekerijen B.V.

Boot & Dart Boomkwekerijen bv is ontstaan uit de krachtenbundeling van de twee bedrijven Boot & Co Boomkwekerijen B.V. en Darthuizer B.V. Twee bedrijven met een jarenlange historie in de boomkwekerijsector. Boomkwekerij Darthuizer is al sinds 1924 gespecialiseerd in het kweken van een breed assortiment beplanting. Boot & Co Boomkwekerijen heeft in de afgelopen 65 jaar bewezen een kwalitatief hoogstaand, modern en eigentijds product aan voornamelijk de institutionele markt te leveren. Voorbeelden van producten zijn heesters, straat- en laanbomen en verschillende bloemen.

Voor meer info, zie www.bootendart.nl

Griffioen Wassenaar B.V.

Griffioen Wassenaar B.V. is een familiebedrijf dat vaste planten kweekt voor de institutionele markt (openbaar groen) en voor de retail (tuincentra) met een succesvol eigen concept.

Voor meer info zie www.griffioenwassenaar.nl

IRIS CF begeleidt Boot & Co bij fusie met Darthuizer

BOOT & CO.

Boot & Co. is opgericht in de jaren ‘50 en sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste boomkwekerij van Nederland met verschillende producten zoals heesters, straat- en laanbomen en rozen. Naast productie en afzet van stedelijk- en landschappelijk groen in Nederland behoort de export naar tal van Europese landen al meer dan 35 jaar tot de kernactiviteiten van Boot & Co.

Darthuizer

Boomkwekerij Darthuizer is al sinds 1924 gespecialiseerd in het kweken van een breed assortiment beplanting, speciaal geschikt voor de openbare ruimte. Naast een kwekerij in Leersum, met 14.000 m² verwarmde kassen met eigen stekmateriaal, een modern koelcellencomplex en transportloodsen, kweekt Darthuizer elk product in combinatie met de beste grondsoort. Bomen op de Brabantse zandgronden, bosplantsoen in Zundert, vollegrondsteelt in Boskoop, heesters en rozen in containers in Leersum.